13-05-08

Pieter op zucht van overwinning in Elsegem- Joris en Jurgen in Geel

Gisteren (12 mei) stonden Pieter, Wesley, Alex en Roel, samen met een 110-tal andere sportievelingen aan de start van de duathlon van Elsegem. Na een loopproef van 3 km liep Pieter samen met de koplopers de wisselzone binnen. Tijdens het fietsen ontstond al snel een kopgroep van 6. Omdat er niet echt goed werd samengewerkt groeide die groep uit tot een heus peleton van minstens 20 renners. Na een 10-tal kilometers kozen hardrijders Wim De Waele en Filiep Parein het hazenpad. Iets later sprong Pieter weg uit het peloton om zich vrij snel bij de 2 vluchters te voegen. De 3 werkten goed samen en reden een voorsprong van 45 seconden bij elkaar. De laatste kilometers werd er vooraan iets te veel naar elkaar gekeken waardoor er kostbare seconden verloren gingen. Na de laatste wissel zag het er naar uit dat Pieter naar de overwinning zou lopen, maar in de laatste hectometers kwamen de snelle waal Duvivier en de fransman Tetart daar nog een stokje voor steken. Het verschil aan de finish tussen Pieter en winnaar Duvivier bedroeg amper 5 seconden. Wesley liep en fietste een knappe wedstrijd. Hij dosseerde goed en kon in de laatste loopproef nog 10 plaatsen goedmaken. Op die manier sleepte hij een onverhoopte 15e plaats in de wacht. Alex had geen al te grote verwachtingen, maar presteerde met een 39 plaats toch naar behoren. Mits meer gerichte looptraining en opgedreven fietskilometers zal hij dit jaar nog heel wat progressie maken. Roel had gisteren een komplete offday. Tijdens het eerste lopen miste hij de trein en op de fiets ging het van kwaad naar erger. Uiteindelijk strandde hij ergens rond de 50e plaats. Hopelijk vindt Roel snel de benen van enkele weken geleden terug!

 

 

08:43 Gepost door pieter in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Je zat er zo dicht bij Pieter! Ik voel dat je in Bastendorf er weer dicht bij zal zitten

knap wesley en alex! Wesley, jij maakt nogal progressie op die paar weken! Sjiek!

Gepost door: roel | 14-05-08

Geel Ik was dit weekend aan de slag te Geel. Aldaar stond ik aan de start van de 1/4 **triathlon, niet stayer.
We waren iets te laat om nog een parcoursverkenning te kunnen doen of los te fietsen, dus fietsen zou opgoed geluk rijden zijn.
Het zwemmen was 1000m rechte lijn. 10' voor ons mochten de dames en de veteranen starten. blijkbaar waren er wel een aantal ingeslaagd om toch daarmee te starten. Het beloofde een zwaar bevochten race te worden met de vele kleppers aan de start. Tijdens het zwemnummer heb ik mezelf even in d ekijker gezwommen, ttz als eerste uit het water gekomen met ruime voorsprong op Stijn Goris.
Ik zat ook als eerste op de fiets, nog binnen de eerste rond emoets ik reeds de sterke fietsers laten vorogaan (ntstayer specialisten zoals Michael Dewilde). Bij het groepje met Karel Smet en Cedric Slock kon ik wel aansluiting vinden. Uiteindelijk rond de 12e plaast in de wisselzone terecht gekomen.
Het lopen draaide niet zoals gewenst. Vooral het warme weer en het zo goed als schaduwloze parcours leverde me problemen op.
Uiteindelijk nog 27e geworden. Tenminste dat stond op de uitslag, maar deze klopte langs geen kanten.
Het was weer een goede wedstrijd voor me, stillaan begin ik mijn leergeld uitgegeven te hebben en dan gaan we er pas echt invliegen. Het seizoen is nog pril tenslotte, maar het beloofd mooi te worden.

Gepost door: Joris | 15-05-08

Voor mij eerste fysieke test in Geel afgelopen weekend. Niet zo mijn ding de warmte, maar stoorde me er niet echt aan.
De zwemstart ging te snel voor mij, van tempo was geen sprake, een grote groep zwom van me weg.
Halverwege kon ik wel tempo maken maar de kloof was niet meer te dichten, ik kwam dan ook net de wissel in gelopen terwijl oa Rudi Mul zijn fiets nam en weg rende, jammer, want hier had ik graag aansluiting bij gehad! Toch was m'n zwemtijd redelijk goed, in tegenstelling met wat ik dacht (14'02")40e, het ging om m'n snelste 1000m in triathlon dan toch.
De fietsbenen waren aanwezig, ik hield min of meer stand qua positie, de 45km waren in een flits voorbij. Er werd dan ook erg hard gereden en verlegde duidelijk m'n grenzen tegenover vorig jaar
Naar het einde toe kwam ik oa Waldo Tienpont en Filip Lasoen tegen.
Eén ding was minder, ik voelde een lichte spanning onder m'n middenrif, helaas begon dit zodra ik aan het lopen begon heel vervelend te doen.
De eerste kilometer kon ik nog net een licht duurtrainingstempo aanhouden.
Vervolgens moeten wandelen, even rusten, drinken,
maar dit alles bracht niks op, de eerste ronde rustig uitgejogd en gestapt, helaas heb ik de wedstrijd gestaakt!
Nog sterk tastend naar de oorzaak blijf ik met mijn gedachten in een vage mist achter.
Toch werd mijn prestatie (zwem en fiets) als redelijk goed bevonden, als ik nog wat extra snelheid kan opnemen en boven vernoemde problemen kan ontkomen, dan ben ik er vrij gerust in.
Overmorgen alvast een korte, intensieve wedstrijdprikkel in Kruiningen, waar ik eveneens voor een goed plek wil gaan!!

Gepost door: Geel | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.