28-04-08

Geslaagd weekend in Luxemburg en Ruddervoorde

Het voorbije weekend was aktief voor TDW. Pieter was in Luxemburg aan de slag in een off-road duatlon : lopen-mtb-lopen, en haalde er een 2e plaats met een zeer sterk deelnemersveld.

Zondag waren er flink wat TDW-ers te zien in Ruddervoorde. Eerst ging de jeugd er aan de slag. Bij de C-jeugd debuteerde Karlien Claus met een 2e plaats, en de beste fietstijd. Broer Dieter deed het uitstekend in zijn eerste wedstrijd bij de B-jeugd en haalde er een 6e plaats. Michiel Dewilde kwam jammer genoeg ten val bij het fietsen en moest de strijd staken. We hopên dat de schaafwonden snel herstellen en vlug terug zijn plaats kan innemen. Met een 6e plaats na het lopen was hij zeker goed bezig. Bij de A-jeugd tenslotte startten 2 atletes : Eline startte voor de 1e x in een nationale jeugdwedstrijd met ** en deed het meer dan behoorlijk ondanks dat ze het hele fietstraject op haar eentje moest afwerken. Ze werd 8e in haar categorie en liet nog 2 juniores achter zich. Elise slaagde erin om in het lopen de schade te beperken, en kon met de beste fietstijd zodanig oprukken dat ze een mooie 4e plaats behaalde. Een dikke proficiat aan alle jeugdatleten dus !

Tijdens de recreatieve (hoewel..) hoofdwedstrijd zagen we ook 4 TDW'ers aan het werk. Kort samengevat : prachtige prestaties van elk ! Benny werd 7e en 2e in zijn categorie H40, Roel werd 10e en 3e in zijn categorie HU23. Als zwemmer werd Joris prachtig 20e, en Wesley werd 36e in deze zeer sterk bezette wedstrijd met meer dan 100 deelnemers.

20:36 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ruddervoorde Zondag stond ik dus aan de start van mijn eerste duathlon ooit. Het stond wel als training geboekt, maar je kent dat he, een wedstrijd blijft een wedstrijd.
Het eerste lopen wou ik me niet opblazen en zocht dus een lekker tempo dat ik zeker kon volhouden. Telkens van het ene groepje naar het andere. trainingsbuddy Fred (TTL) liep slechts enkele meters voor me. De wissel lopen fiets ging ietsje minder gezwind dan gehoopt, daar tal van collega atleten de doorgang blokkeerden (lopen en springen ging dus niet). Eens op de fiets was er geen houden aan. Ik vloog als het ware, fijn gevoel. Met een 7e fietstijd schoof ik dan ook veel plaatsen op. Het tweede lopen was kwestie van afmaken, 1atleet ingehaald 2 die me voorbij staken.
Kortom fijne ervaring. Laat die triathlons nu maar komen, ik ben er klaar voor.

Gepost door: Joris | 29-04-08

filmpje Heej,
kheb van de duatlon in Ruddervoorde ook een filmpje gemaakt, khad wel eigenlijk totaal niet genoeg beeldmateriaal en het filmpje stelt bijgevolg maar weinig voor, maarja ...
Hier kan je het bekijken: http://nl.youtube.com/watch?v=F9u8ecy52oI
xx

Gepost door: Eline | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.