10-03-08

Pieter 14e, Benny 20e in Benelux kampioenschap Offroad duathlon

Triatlon & Duatlon Wetteren deed het gisteren uitstekend in het Benelux Kampioenschap Offroad Duathlon te Geel.

De volledige Belgische en Nederlandse top stond aan de start: Rob Woestenborghs, wereldkampioen lange afstand Joerie Vansteelant, wereldkampioen beloften korte afstand Bart Aernouts, de nederlander Armand Vandersmissen,... Eigenlijk is dit niet alleen benelux-, maar ook wereldtop.

Tijdens de 1e 4 km lopen kon Pieter de kloof met de toppers verrassend klein houden en als 10e wisselen. Benny volgde op een kleine halve minuut en dook als 11e de wisselzone in. Tijdens het mountainbiken kreeg Pieter 2 keer met pech af te rekenen. Door stuurfouten van andere duatleten kwam hij tijdens de 1e ronde in het mulle zand terecht en in de laatste ronde kwam hij ten val vlak voor een klimmetje. Die manouevres kosten Pieter heel wat tijd. Uiteindelijk kon Pieter toch nog een knappe 14e plaats binnenrijven.

Benny had naar eigen zeggen geen al te goede fietsbenen en moest daardoor tijdens het fietsonderdeel de schade proberen te beperken. Hij wisselde na het biken op de 27e plaats, maar door een sterke laatste loop eindigde Benny alsnog op de 20e plaats.

 

11:04 Gepost door pieter in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goed gedaan mannen ! Ik voorzie maar een eerste duatlon ergens in de meimaand, nu zondag loop ik een halve marathon in Sluis.

Gepost door: dirk | 10-03-08

merci Dirk

Veel succes zondag. Ik start zaterdag in de XC-duathlon van Dinant.

Gepost door: pieter bracke | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.