22-10-07

Koen Maris brons op WK, Benny Coopmans 2e op winterduatlon

Koen Maris heeft gisteren een bronzen medaille gewonnen op het WK duatlon Lange Afstand in het Amerikaanse Richmond. Joerie Van Steelant sleepte de gouden medaille in de wacht voor de Spanjaard Javier Garcia. Na winst in het BK korte afstand en in de Powerman van Zofingen is dit voor Koen het 3e grote succes dit seizoen. Bijzonder knap!

Benny Coopmans heeft gisteren nog een podiumplaats aan zijn reeds bijzondere mooie palmares toegevoegd. Hij werd 2e in de Winterduatlon van Olen. Door een slechte laatste wissel verspeelde hij zijn kansen op winst.

Roel De Smet startte in de Winterduatlon van Lembeke, maar had pech in het fietsgedeelte. Volgende keer beter ! Lees hier zijn verslag :Ik was vertrokken met de intentie om pas tijdens het fietsen de gas open te draaien omdat 2,5 km lopen echt weinig is. Nochtans was het niet de bedoeling om slechts als 18de op de fiets te springen. Misschien zat de zware verkoudheid sinds donderdag of mijn belabberde mentale toestand er voor iets tussen. Op de fiets ging het wel vrij goed. Ik kon onmiddellijk heel wat plaatsen goedmaken en kwam in een groepje terecht voor top tien. Oef, zou je dan denken tot het lot zich volledig tegen je keert. Ik reed achteraan toen plots iedereen uitweek om een keuze te maken tussen rechts van de boom in de modder of links er rond op een hard stuk. Ik merkte dat te laat op wilde vlug nog links gaan. Mijn voorwiel sloeg om en ik ben met mijn llinkeronderbeen tegen een boom gekletst en gevallen. Ik heb daar even gelegen aangezien ik er echt nauwelijks op kon staan. Toen besloot ik om terug te proberen wandelen. Aangezien dat dat niet zo goed lukte kroop ik op mijn fiets en reed in tegengestelde richting terug. Levensgevaarlijk! Dus keerde ik om en dacht bij mezelf, oke dan doen we voort. Ik wist wel niet of ik nog ging kunnen lopen maar zou het fietsen dan toch uitdoen. Ondertussen zat ik ergens rond de 80ste plaats. UIteraard kon ik nu atleet voor atleet inhalen maar op de helft van de fietsproef verloor ik op nog onverklaarbare wijze een lens. Een blinde door een bos sturen op een mountainbike, die dan nog eens mensen probeert in te halen op smalle paadjes is geen goed plan en uiteindelijk ben ik een ronde voor het einde van het fietsen van de fiets gestapt. Heb mij dan laten verzorgen aan het rode kruis en besefte dat ik toch niet meer deftig ging kunnen lopen.
Jammer want ik had graag uitgedaan en toch een beetje deftig gepresteerd. Dat zal voor volgende keer zijn. Mijn knie is nu dik en gezwollen, mijn onderbeen blauw en pijnlijk maar het valt allemaal best mee. gisteren heb ik kunnen losfietsen en vandaag hoop ik eens te proberen lopen. En dan in een rechte lijn naar kasterlee met misschien een tussenstop ergens op een winterduathlon

11:52 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-07

Pieter en Jo in de marathon van Brussel

Gisteren heb ik deelgenomen aan de marathon van Brussel. Zonder specifieke afstandstraining stond ik aan de start van deze schitterende wedstrijd op een vrij lastig parcours. Eigenlijk is er vanaf de start aan het Jubelpark tot de finish op de Grote Markt geen meter vlak.
Ik heb de marathon opgevat als een doorgedreven intensieve duurtraining. Ik zou van start gaan met een hartslag van 160 en elke 10 km 5 hartslagen verhogen. Dit plannetje werd na een 7-tal km echter verstoord omdat ik last kreeg van maagkrampen. Hierdoor moest het voorziene tempo iets minderen. Na een sanitaire stop kwam ik er echter opnieuw door en kon ik mijn vooropgestelde plannetje verder zetten.
Op 21 km kwam ik door in een zeer matige 1.23. Ik had echter geen last meer van mijn maag en ik voelde me nog heel fris. Na het binnenspelen van een energiegelletje met wat water dreef ik het tempo de hoogte in. De harstslag ging vlot naar 170. Rond km 32 in de omgeving van het park van Tervuren draaide ik de gashendel nog wat hoger tot rond 175. Ondertussen haalde ik heel wat lopers in. Tijdens de laatste kilometers kon ik de hartslag nog opdrijven tot max. 182.
Uiteindelijk finishte ik in 2.41 en een sjiek op een -al zeg ik het zelf- knappe 18e plaats. Wat me vooral tevreden stemde was dat ik erin slaagde om de 2e helft een 5-tal minuten sneller te lopen dan de 1e 21 km. Ik eindigde trouwens vlak voor ene Plaqui Michel. De kerel die in 2004 als enige onder de 2 uur liep tijdens de afsluitende 30 km in Kasterlee. Zonder specifieke voorbereiding (vorige week zondag deed ik bvb nog een intensief mountainbike-wedstrijdje) en gezien het zware parcours ben ik meer dan tevreden met de behaalde tijd. Dit is meer dan een opsteker!

Nu een weekje relatieve rust en dan start ik met de lange trainingen richting Kasterlee. De focus zal nu iets meer op het fietsen liggen.
Ook clubgenoot Jo Magerman stond aan de start van de Marathon. Hij zag een jeugddroom in vervulling gaan en finishte in een knappe tijd van 3u en 11 minuten. Proficiat!Pieter Bracke

13:38 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-10-07

Trainingen deze week

Eventjes een overzicht van de trainingen van onze club deze week:
di 09/10: lopen: uitzonderlijk start om 18.30u aan (Kasteeltje) Warande
do 11/10: lopen in Zele (19.00-20.00u): duurloopje + loopscholing: Pieter vertrekt om 18.30 stipt aan (Kasteeltje) Warande in Wetteren. Geef een seintje als je mee wil!
 zat: 13/10: zwemmen: 7.45-8.45u in Zwembad De Warande
 
Vanaf zaterdag 20/10 starten we opnieuw met de fietstrainingen te Wetteren. vertrek om 9.00u aan Kasteeltje De Warande.

11:55 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-07

TDW presteert ook op mountainbike

Afgelopen weekend werd Benny Coopmans 2e in de sterk bezette winterduatlon van Kessel. Yeraj Luxem bleek van start tot finish te sterk voor het hele veld, maar Benny slaagde erin om tijdens het mountainbike aan te klampen bij een ontketende William Bush om daarna in het laatste looponderdeel mooi 2e te worden.

Pieter Bracke stond aan de start van een mountainbike-race in Zele. Door een technisch defect stond hij echter stil na 50 meter waardoor hij als allerlaatste een achtervolging moest inzetten. Na een knappe inhaalrace eindigde Pieter nog op een onverhoopte 4e plaats.

Matthias Laureys was ook in Zele, voor een recreatieve cyclocross waar hij 7e eindigde. Zijn verslag vind je op zijn blog.

13:29 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |