22-10-07

Koen Maris brons op WK, Benny Coopmans 2e op winterduatlon

Koen Maris heeft gisteren een bronzen medaille gewonnen op het WK duatlon Lange Afstand in het Amerikaanse Richmond. Joerie Van Steelant sleepte de gouden medaille in de wacht voor de Spanjaard Javier Garcia. Na winst in het BK korte afstand en in de Powerman van Zofingen is dit voor Koen het 3e grote succes dit seizoen. Bijzonder knap!

Benny Coopmans heeft gisteren nog een podiumplaats aan zijn reeds bijzondere mooie palmares toegevoegd. Hij werd 2e in de Winterduatlon van Olen. Door een slechte laatste wissel verspeelde hij zijn kansen op winst.

Roel De Smet startte in de Winterduatlon van Lembeke, maar had pech in het fietsgedeelte. Volgende keer beter ! Lees hier zijn verslag :Ik was vertrokken met de intentie om pas tijdens het fietsen de gas open te draaien omdat 2,5 km lopen echt weinig is. Nochtans was het niet de bedoeling om slechts als 18de op de fiets te springen. Misschien zat de zware verkoudheid sinds donderdag of mijn belabberde mentale toestand er voor iets tussen. Op de fiets ging het wel vrij goed. Ik kon onmiddellijk heel wat plaatsen goedmaken en kwam in een groepje terecht voor top tien. Oef, zou je dan denken tot het lot zich volledig tegen je keert. Ik reed achteraan toen plots iedereen uitweek om een keuze te maken tussen rechts van de boom in de modder of links er rond op een hard stuk. Ik merkte dat te laat op wilde vlug nog links gaan. Mijn voorwiel sloeg om en ik ben met mijn llinkeronderbeen tegen een boom gekletst en gevallen. Ik heb daar even gelegen aangezien ik er echt nauwelijks op kon staan. Toen besloot ik om terug te proberen wandelen. Aangezien dat dat niet zo goed lukte kroop ik op mijn fiets en reed in tegengestelde richting terug. Levensgevaarlijk! Dus keerde ik om en dacht bij mezelf, oke dan doen we voort. Ik wist wel niet of ik nog ging kunnen lopen maar zou het fietsen dan toch uitdoen. Ondertussen zat ik ergens rond de 80ste plaats. UIteraard kon ik nu atleet voor atleet inhalen maar op de helft van de fietsproef verloor ik op nog onverklaarbare wijze een lens. Een blinde door een bos sturen op een mountainbike, die dan nog eens mensen probeert in te halen op smalle paadjes is geen goed plan en uiteindelijk ben ik een ronde voor het einde van het fietsen van de fiets gestapt. Heb mij dan laten verzorgen aan het rode kruis en besefte dat ik toch niet meer deftig ging kunnen lopen.
Jammer want ik had graag uitgedaan en toch een beetje deftig gepresteerd. Dat zal voor volgende keer zijn. Mijn knie is nu dik en gezwollen, mijn onderbeen blauw en pijnlijk maar het valt allemaal best mee. gisteren heb ik kunnen losfietsen en vandaag hoop ik eens te proberen lopen. En dan in een rechte lijn naar kasterlee met misschien een tussenstop ergens op een winterduathlon

11:52 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.