15-10-07

Pieter en Jo in de marathon van Brussel

Gisteren heb ik deelgenomen aan de marathon van Brussel. Zonder specifieke afstandstraining stond ik aan de start van deze schitterende wedstrijd op een vrij lastig parcours. Eigenlijk is er vanaf de start aan het Jubelpark tot de finish op de Grote Markt geen meter vlak.
Ik heb de marathon opgevat als een doorgedreven intensieve duurtraining. Ik zou van start gaan met een hartslag van 160 en elke 10 km 5 hartslagen verhogen. Dit plannetje werd na een 7-tal km echter verstoord omdat ik last kreeg van maagkrampen. Hierdoor moest het voorziene tempo iets minderen. Na een sanitaire stop kwam ik er echter opnieuw door en kon ik mijn vooropgestelde plannetje verder zetten.
Op 21 km kwam ik door in een zeer matige 1.23. Ik had echter geen last meer van mijn maag en ik voelde me nog heel fris. Na het binnenspelen van een energiegelletje met wat water dreef ik het tempo de hoogte in. De harstslag ging vlot naar 170. Rond km 32 in de omgeving van het park van Tervuren draaide ik de gashendel nog wat hoger tot rond 175. Ondertussen haalde ik heel wat lopers in. Tijdens de laatste kilometers kon ik de hartslag nog opdrijven tot max. 182.
Uiteindelijk finishte ik in 2.41 en een sjiek op een -al zeg ik het zelf- knappe 18e plaats. Wat me vooral tevreden stemde was dat ik erin slaagde om de 2e helft een 5-tal minuten sneller te lopen dan de 1e 21 km. Ik eindigde trouwens vlak voor ene Plaqui Michel. De kerel die in 2004 als enige onder de 2 uur liep tijdens de afsluitende 30 km in Kasterlee. Zonder specifieke voorbereiding (vorige week zondag deed ik bvb nog een intensief mountainbike-wedstrijdje) en gezien het zware parcours ben ik meer dan tevreden met de behaalde tijd. Dit is meer dan een opsteker!

Nu een weekje relatieve rust en dan start ik met de lange trainingen richting Kasterlee. De focus zal nu iets meer op het fietsen liggen.
Ook clubgenoot Jo Magerman stond aan de start van de Marathon. Hij zag een jeugddroom in vervulling gaan en finishte in een knappe tijd van 3u en 11 minuten. Proficiat!Pieter Bracke

13:38 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat jo!
en pieter... Wauw, sterke tijd

Gepost door: roel | 16-10-07

De commentaren zijn gesloten.