30-09-07

Famiieprestatie in zwemloop Wilrijk

Terwijl de meesten onder ons volop het seizoeneinde beleven, zijn er nog enkelen volop aan het trainen voor een marathon of voor kasterlee. Onze allerjongsten waren echter ook terug aan de competitieslag. De volledige familie Claus was er in Wilrijk bij voor de zwemloop. De jongste Marjon haalde een verdienstelijke 6e plaats in haar reeks, en zowel Karlien als Dieter haalden weereens het podium en werden er beide 2e in hun reeks.

Voorwaar een schitterende familieprestatie !

23:11 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-09-07

Info avond georganiseerd door michel

Sportdranken!We worden overspoeld door verschillende merken en verschillende samenstellingen, maar met wat doen we nu goed? Hoe kunnen we als sporter te weten komen wanneer we wat nodig hebben en hoeveel? Interesse?Kom naar de info-avond! Gastspreekster: Ria Vanderstraeten, sportdiëtiste en expert in sportvoeding.Voor wie?            Zowel voor de recreatieve sporter tot topsporter, trainers, coachen, begeleiders, ouders, …Waar?                 SYNTRAHoge Kouter te  9100 Sint-NiklaasWanneer?           26 oktober om 19uKostprijs?           3€/persInschrijven?                       Stuur een mailtje naar fb205386@skynet.be of bel naar 0486 28 62 55 (vermeld uw sport)Uw inschrijving is definitief na overschrijving van 2,5€/pers op het volgend rekeningnr: 063‑4549764-14 (graag uw naam vermelden aub) Een organisatie van: www.mg-sports.be 

Algemene Bouwonderneming

 

HERWEYERS nv

 Gentstraat 111 - 9170 Sint-Pauwels (Sint-Gillis-Waas)

Tel. 03/776.45.20  Fax 03/778.12.59

www.herweyers.beinfo@herweyers.be

Met dank aan  

21:25 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-07

TDW presteert uitstekend in Ronse

Het afgelopen weekend presteerde TDW weer uitstekend. In Ronse haalde Benny Coopmans een mooie overwinning, Pieter werd er 2e en Alex 14e. Voorwaar een schitterende teamprestatie, en een dikke proficiat waard. Verslag en foto's via de link naar de 3athlon-site

17:39 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-07

trainingen

Vanaf zaterdag is er opnieuw zwemmen in Wetteren, afspraak om 07.45 aan het zwembad van De Warande.

De looptraining op donderdag verhuist van Ster, St. Niklaas naar Zele, op de atletiekpiste aldaar, om 19 u.

Voor de trainingen in Wetteren verandert er momenteel niets.

22:35 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

tielt

In Tielt haalde TDW weer mooie resultaten. Jammer genoeg overschaduwt het trieste gevoel voor Benny Vansteelant alle vreugde voor goede uitslagen. In naam van de club tekenen we zeker nog het rouwregister.

Koen Maris en Benny Coopmans stonden op het podium (1 en 3). Ook Alex doet het goed met een 28e plaats op meer dan 140 starters. Pieter was er ook bij, maar moet zo te zien fietspecht gehad hebben.

Bij de jeugd demonstreerde Dieter Claus alweer, en won overtuigend bij de jeugd C. Michiel en Michael haalden opnieuw hun sterkste wapen uit : resp. 4e looptijd en 3e fietstijd. Goed zo !

Volgende week nog Ronse, en daarna beginnen de winterduatlons.

22:29 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-07

Knokke

Gisteren was er de beroemde zwintriathlon, deze keer met 3 tdw-deelnemers : Jurgen, Hans en Jo V. De pechvogel Davy stond aan de kant na zijn duimbreuk in Antwerpen. Hopelijk heeft hij toch genoten van de sfeer en het aanmoedigen van zijn clubgenoten. Hierbij het verslagje van Jurgen :

Mijn belangrijkste doelstelling was om zoveel mogelijk onder m'n tijd van vorig jaar te gaan. Een 5' stelde ik toch voorop als haalbaar, ik droomde wel eens van meer... De dag zelf, een goede nachtrust gehad en op tijd weg, het voelde frisjes aan tijdens de voormiddag. Ook het zwemwater (18°C) voelde eerder kouder aan. Ik kon starten in wave 1, rij 2, ééns gestart toch wat last van de drukte in't water, een beetje m'n weg zoeken, maar toch opletten dat ik m'n oriëntatie niet kwijt speelde aangezien er toch wel enkele bochtjes in staken. Zo kwam ik spijtig genoeg met de hand en eens met het hoofd knal tegen een boei terecht.
Uiteindelijk toch goed uit het water, niet super, maar toch nog mee met de atleten waar ik normaal bij zit.(64e zwemtijd). Vlotte wissel, de polders in, een rit van 41km voor ons met toch voldoende wind. Tot voorbij Cadzand (ruim 1/3 tot 1/2 van het parcours) hard gereden, met ondermeer Pascal Huys in m'n buurt. Verder voor ons een leegte en enkel wind, het gat was te groot om vlot naar voor te schijven, dus niet geforceerd en een stuk rustiger gefietst, naar het einde toe het tempo terug te hoogte ingejaagd en tot bij Jan D'Hooge gekomen. Op het einde zaten ook ondermeer Filip Lasoen en Herwig Laleman zeer kort bij. De dijk op gelopen (66e) en het ging onmiddelijk goed, toch zeker tot aan het eerste keerpunt, nadien een klein beetje afgezwakt naar mijn gevoel, (buikkrampjes) hielden me opnieuw tegen om ten volle te kunnen lopen. Misschien is de oplossing nabij. De laatste kilometer kwam Jonas Roels nog over me en aangepikt, zo toch nog eens wat sneller gelopen en een 2tal man ingehaald nog. looptijd 40'40". Goed voor een 70e eindplek met 2u06'05" en daarmee was ik in totaal 7'41" sneller door de finish dan in 2006. Toch had ik een licht dubbel gevoel hierover, omdat ik toch nog wat reserve over had. Daarmee was dit m'n laatste individuele wedstrijd dit seizoen, en heb het naar volgend jaar toe al goed voelen kriebelen!
Ikzelf kon ook 4 minuten afpitsen van mijn tijd van vorig jaar, en kom met 2u20 al goed onder de mensen, bij de recreanten toch... Zo zie je maar dat in triathlon ook 40+ers nog elk jaar kunnen verbeteren....

22:36 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-07

Voorbije weekend : Wetteren, Grevenmacher, Waardamme, Brugge en Turnhout

Het voorbije weekend waren we alweer op veel plaatsen aktief. Eerst en vooral natuurlijk in Wetteren. Zowel in de kids run, de 5 km, de 10 km als in de koers waren de TDW-kleuren aanwezig. Benny heeft ondertussen de halve triatlon pannenkoekenbakken afgelegd, en er werd ook intensief geflyerd. In Wetteren zullen ze ons nu wel kennen, alvast allemaal bedankt voor de aanwezigheid.

Joris behaalde zowel op zaterdag (Brugge) en zondag (Turnhout) winst in zijn 1.000 m vrije slag. Als ik dat goed gezien heb op www.openwater.info dan wint hij ook het zomerklassement in zijn categorie.

Bart liep zaterdag nog de 5e plaats in de 5km run . Daarna startte hij zondag in grevenmacher : "het eerste lopen (10km) verliep vrij vlot, ook op de fiets (100km) ging het in de eerste v 4 rondes goed, tot ik in een chicane in een afdaling klapband kreeg en slecht neerkwam. gelukkig voor mij wel tegen strobalen! ik heb dan een nieuwe band gelegd en met pijn verder gereden. na 65km fietsen reed ik nogmaals lek, wat ik terug kon herstellen maar de veer volledig deed breken. na een zwakke fietstijd (teveel kniepijn) ben ik nog aan het lopen (12km) begonnen maar heb daarin opgegeven. Met slechts 5 weken training in de benen viel het begin nog mee maar heb ik nog geen beeld kunnen vormen wat ik waard zou geweest zijn zonder te vallen..."

In Waardamme tenslotte legden onze jeugdatleten de laatste manche van de jeugdcup af. Dieter behaalde een duidelijke overwinning, en wint daarmee oververdiend het jaarklassement 2007 bij de jeugdC. Michael (fietsen) en Michiel (lopen) reden een zeer goede wedstrijd. Zij kunnen met vertrouwen werken naar volgend jaar. Elise moest al snel de groep lossen bij het lopen. Toch zette ze moedig haar wedstrijd verder. Ondertussen is het medisch advies duidelijk : absolute trainingsstop tot volledig herstel. Ze kan voor de zoveelste maal haar doorzettingsvermogen bewijzen. Veel goede moed.

21:26 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |