06-09-07

Knokke

Gisteren was er de beroemde zwintriathlon, deze keer met 3 tdw-deelnemers : Jurgen, Hans en Jo V. De pechvogel Davy stond aan de kant na zijn duimbreuk in Antwerpen. Hopelijk heeft hij toch genoten van de sfeer en het aanmoedigen van zijn clubgenoten. Hierbij het verslagje van Jurgen :

Mijn belangrijkste doelstelling was om zoveel mogelijk onder m'n tijd van vorig jaar te gaan. Een 5' stelde ik toch voorop als haalbaar, ik droomde wel eens van meer... De dag zelf, een goede nachtrust gehad en op tijd weg, het voelde frisjes aan tijdens de voormiddag. Ook het zwemwater (18°C) voelde eerder kouder aan. Ik kon starten in wave 1, rij 2, ééns gestart toch wat last van de drukte in't water, een beetje m'n weg zoeken, maar toch opletten dat ik m'n oriëntatie niet kwijt speelde aangezien er toch wel enkele bochtjes in staken. Zo kwam ik spijtig genoeg met de hand en eens met het hoofd knal tegen een boei terecht.
Uiteindelijk toch goed uit het water, niet super, maar toch nog mee met de atleten waar ik normaal bij zit.(64e zwemtijd). Vlotte wissel, de polders in, een rit van 41km voor ons met toch voldoende wind. Tot voorbij Cadzand (ruim 1/3 tot 1/2 van het parcours) hard gereden, met ondermeer Pascal Huys in m'n buurt. Verder voor ons een leegte en enkel wind, het gat was te groot om vlot naar voor te schijven, dus niet geforceerd en een stuk rustiger gefietst, naar het einde toe het tempo terug te hoogte ingejaagd en tot bij Jan D'Hooge gekomen. Op het einde zaten ook ondermeer Filip Lasoen en Herwig Laleman zeer kort bij. De dijk op gelopen (66e) en het ging onmiddelijk goed, toch zeker tot aan het eerste keerpunt, nadien een klein beetje afgezwakt naar mijn gevoel, (buikkrampjes) hielden me opnieuw tegen om ten volle te kunnen lopen. Misschien is de oplossing nabij. De laatste kilometer kwam Jonas Roels nog over me en aangepikt, zo toch nog eens wat sneller gelopen en een 2tal man ingehaald nog. looptijd 40'40". Goed voor een 70e eindplek met 2u06'05" en daarmee was ik in totaal 7'41" sneller door de finish dan in 2006. Toch had ik een licht dubbel gevoel hierover, omdat ik toch nog wat reserve over had. Daarmee was dit m'n laatste individuele wedstrijd dit seizoen, en heb het naar volgend jaar toe al goed voelen kriebelen!
Ikzelf kon ook 4 minuten afpitsen van mijn tijd van vorig jaar, en kom met 2u20 al goed onder de mensen, bij de recreanten toch... Zo zie je maar dat in triathlon ook 40+ers nog elk jaar kunnen verbeteren....

22:36 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.