28-08-07

Feestelijke ontvangst Koen Maris

We horen net van Luc Apers dat Koen vanavond feestelijk ontvangen wordt op het gemeentehuis van Kruibeke, zo tegen 19u. Naar het schijnt wordt er heel veel volk verwacht om Koen te verwelkomen bij zijn thuiskomst na zijn zege in Zofingen. Het zou voor hem superleuk zijn om daartussen enkele gezichten van onze club te zien. Dus als het enigszins kan, vanavond naar Kruibeke !

16:08 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Geen zwemtraining de komende zaterdagen

Op zaterdagen 1 en 8 september is er geen zwemtraining, vanwege geen zwembad(en). De 15e herstarten we dan in het binnenzwembad. Meer info volgt dan wel.

16:01 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-07

Voorbije weekend : Viersel, Zele, Zofingen

Het voorbije weekend stonden er enkele klassiekers op het menu.
In het Zwitserse Zofingen werd ons clublid Koen Maris wereldkampioen Powerman met een nieuw wedstrijdrecord, een echte superprestatie !

In de sterk bezette duatlon van Zele werd Roel De Smet 9e, en 3e belofte.

 In Viersel was Jurgen aan de start. Lees hieronder zijn wedstrijdverslag.Afgelopen zondag stond voor mij de triathlon in Viersel op m'n programma. Terug een niet-stayerwedstrijd met 1,5/40/10.Een mooi weertje om te sporten met niet te veel wind, een ietsje meer dan in Lommel het geval was. We zwommen in een riviertje dat uitkwam op de Kleine Nete, niet erg breed voor meer dan 200 starters. Vroeg het water in en me op de eerste rij gelegd, het startschot klonk en de strijd begon! Goed weg voor een zwemstart deze keer, vervolgens zwommen wel een 2tal man steeds wat in m'n weg. Had het daardoor wat moeilijk om in ritme te komen, maar al bij al ging het best goed. Ik moet 25e of 26e uit het water gekomen zijn (ik moet dit zelf even uitzoeken aangezien ondermeer bij mij m'n zwem- en looptijd verkeerdelijk genoteerd staan), maar wist dat ik even voor Bart Meireleire het water uit kwam. M'n tijd + wissel bedroeg 21'45", de eerste tijd stond als 19'26" geklokt.
Vlot gewisseld en de fiets op, zat ongeveer 15" achter op Jan D'Hooge deze
keer, heb de eerste kilometers flink gegeven en het gat dicht gereden.
Vervolgens wat gerecupereerd om later naar het einde van de eerste ronde wat dichter te schuiven op een aantal fietsers even voor ons. Met ondermeer Pascal Huys en Frederick Bisback. Het traject deed 3 ronden aan, gedurende de laatste ronde heb ik me echt gespaard, minstens 10tal slagen trager gereden, waardoor ik redelijk wat reserve over had. Toch een mooi gemiddelde van ongeveer 38,5km/h bijeen gereden. 1u1'30" ongeveer zonder wissel, de werkelijke afstand bedroeg een ietsje minder dan 40km.
Samen naast Jan de wissel verlaten op ongeveer een 40ste plek. De atleten
zaten allen zeer kort op elkaar waardoor de verschillen heel klein waren.
Ik voelde direct dat ik goed zat, Pascal moest ik (of we)laten gaan echter
kon ik wel naar Frederick toe lopen, en hebben zo verder samen hetzelfde
tempo gelopen, ik probeerde soms wel even om te versnellen, maar hij ging
onmiddelijk mee, tenslotte lagen de buiksteken terug op de loer en moest
goed aanvoelen om deze te onderdrukken. In de sprint moest ik lossen, (looptijd 39'35"). Dit wedstrijdverloop bracht me een aardige eindtijd op met 2u4'29" (46e plek), waar ik zeker tevreden met ben.

21:35 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-08-07

Oproep : massaal aanwezig in Wetteren op 1 september

Hierbij een oproep aan alle TDW-ers om op 1 september massaal aanwezig te zijn in Wetteren. Dan wordt er de Wetthra-run georganiseerd en worden er 1000-en mensen verwacht. Ook onze sponsors zullen er zijn en moeten kunnen zien dat zij goed gekozen hebben om onze club te ondersteunen. Daarom graag iedereen present in clubkledij ! Er zijn diverse mogelijkheden : meehelpen op onze info-stand, meelopen in de 5-km run (14.30) of meelopen in de 10-km run (15.30), wielerwedstrijd voor Wetterse clubs (+18j, 18.00). Gelieve Pieter te verwittigen wanneer we je kunnen verwachten. Meer info vind je op www.wetthra.com TOT DAN

19:06 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

19-08-07

TDW in Halle-Rochus

Traditioneel was er in Halle een recreatieve duathlon, met een pakje bekende namen aan de start. Van onze club waren er 4 duatleten aan de start, en de prestaties mogen eens te meer gezien worden . Benny Coopmans eindigde knap 3e, Roel De Smet 11e (4e belofte), Pieter Bracke 24e en Alex Mertens 34e. Met een kleine 200 deelnemers aan de start is dit voorwaar een knappe clubprestatie.

15:53 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jeugd aan de winst in Tongeren

Woensdag 15 augustus was er in Tongeren een duatlon voor de jeugd.
Bij de -12 jarigen (500m-6km-500m) won Riken Ost, bij de 12-16 jarigen (900-10-900) won Michael Apers. Een superdikke proficiat voor beiden.

Volgende week is er in Hove opnieuw een recreatieve duatlon voor de jeugd, met reeksen vanaf 7 jaar. Ik hoorde dat Benny Claus er misschien naar toe trekt. Een tip voor de andere jeugdatleten ?

15:50 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-08-07

TDW in Izegem

Afgelopen woensdag was er de triatlon van Izegem. We waren er met 2 jeugdatleten en met 2 volwassenen voor de kwart. Elise startte als eerste in de jeugd A-wedstrijd waar ook 5 Françaises meededen uit de Franse nationale selectie. Meteen waren de eerste 5 plaatsen bekend. Het zwemmen ging behoorlijk goed, zodat ze met kleine achterstand naar de fietswissel kon lopen. Door een sterk fietsnummer kwam ze dan ook bij de grote groep met alle meisjes bij elkaar. Bij het lopen bleek echter nog steeds geen volledig herstel en moest Elise de groep laten gaan. Toch toonde zij haar sterk karakter en liep de wedstrijd op haar tempo verder uit. Zo werd de eindranking in de jeugdrangschikking veilig gesteld. Bravo !                     Bij de jeud C startte Dieter in zijn eerste triathlon. Zoals verwacht moest hij in het zwemmen de kop laten gaan. Hij vocht zich echter snel terug naar de 2e plaats met het fietsen en kon die plaats behouden. Opnieuw het podium op dus, dat belooft voor volgend jaar ! Alvast ook een dikke proficiat.

In de namiddag kwamen de senioren dan aan de slag. Jo VDB en ikzelf stonden (lagen) er aan de start. Na een - voor mij - sterk zwemnummer (30' wissel incluis) kon ik snel aanpikken bij een groep van een 10-tal renners. De 4 (!) clubgenoten van de locale club wilden echter hun kopbeurten niet doen, zodat ik en de andere koprijders het in de 3e ronde wat voor bekeken hielden en verder gewoon tempo reden. Zo kan ik na 1u35 reeds aan het lopen beginnen en droomde reeds van een supertijd. Bleken het echter 11 km te zijn, en kwam ik zoals steeds pas op het einde in een echt lekker tempo.. Toch onder de 2u30 gebleven en netjes in het midden van de uitslag. Jo eindigde 59e van de meer dan 250 gestarte heren. Allebei dik tevreden dus.

En nu uitkijken naar volgend weekend: Jürgen in Weiswampach, Matthias op Ster in Sint-NIklaas, en misschien nog zwemlopen of recreatlon in Kapelle o/d Bos, of duatlonnen in Halle. Alweer keuze genoeg, dus

 

22:26 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |