27-08-07

Voorbije weekend : Viersel, Zele, Zofingen

Het voorbije weekend stonden er enkele klassiekers op het menu.
In het Zwitserse Zofingen werd ons clublid Koen Maris wereldkampioen Powerman met een nieuw wedstrijdrecord, een echte superprestatie !

In de sterk bezette duatlon van Zele werd Roel De Smet 9e, en 3e belofte.

 In Viersel was Jurgen aan de start. Lees hieronder zijn wedstrijdverslag.Afgelopen zondag stond voor mij de triathlon in Viersel op m'n programma. Terug een niet-stayerwedstrijd met 1,5/40/10.Een mooi weertje om te sporten met niet te veel wind, een ietsje meer dan in Lommel het geval was. We zwommen in een riviertje dat uitkwam op de Kleine Nete, niet erg breed voor meer dan 200 starters. Vroeg het water in en me op de eerste rij gelegd, het startschot klonk en de strijd begon! Goed weg voor een zwemstart deze keer, vervolgens zwommen wel een 2tal man steeds wat in m'n weg. Had het daardoor wat moeilijk om in ritme te komen, maar al bij al ging het best goed. Ik moet 25e of 26e uit het water gekomen zijn (ik moet dit zelf even uitzoeken aangezien ondermeer bij mij m'n zwem- en looptijd verkeerdelijk genoteerd staan), maar wist dat ik even voor Bart Meireleire het water uit kwam. M'n tijd + wissel bedroeg 21'45", de eerste tijd stond als 19'26" geklokt.
Vlot gewisseld en de fiets op, zat ongeveer 15" achter op Jan D'Hooge deze
keer, heb de eerste kilometers flink gegeven en het gat dicht gereden.
Vervolgens wat gerecupereerd om later naar het einde van de eerste ronde wat dichter te schuiven op een aantal fietsers even voor ons. Met ondermeer Pascal Huys en Frederick Bisback. Het traject deed 3 ronden aan, gedurende de laatste ronde heb ik me echt gespaard, minstens 10tal slagen trager gereden, waardoor ik redelijk wat reserve over had. Toch een mooi gemiddelde van ongeveer 38,5km/h bijeen gereden. 1u1'30" ongeveer zonder wissel, de werkelijke afstand bedroeg een ietsje minder dan 40km.
Samen naast Jan de wissel verlaten op ongeveer een 40ste plek. De atleten
zaten allen zeer kort op elkaar waardoor de verschillen heel klein waren.
Ik voelde direct dat ik goed zat, Pascal moest ik (of we)laten gaan echter
kon ik wel naar Frederick toe lopen, en hebben zo verder samen hetzelfde
tempo gelopen, ik probeerde soms wel even om te versnellen, maar hij ging
onmiddelijk mee, tenslotte lagen de buiksteken terug op de loer en moest
goed aanvoelen om deze te onderdrukken. In de sprint moest ik lossen, (looptijd 39'35"). Dit wedstrijdverloop bracht me een aardige eindtijd op met 2u4'29" (46e plek), waar ik zeker tevreden met ben.

21:35 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat-proficiat-proficiat!!! Vele mensen vragen me naar een reactie op de overwinning van Koen in Zofingen. ik denk dat dit de ideale manier is om een reactie te plaatsen.
Ik ben zeer tevreden met deze prachtige en welverdiende zege van Koen. Ik weet mss wel beter dan de meeste hoe hard hij hiervoor gewerkt heeft, niet alleen de voorbije maanden maar de voorbije jaren. Zo'n overwinning behaal je pas na duizenden trainingsuren. Van harte proficiat dus. Wat mezelf betreft, zie ik het een beetje zoals het bakken van een taart. Samen hebben we hier enkele jaren aan gewerkt, spijtig genoeg mocht ik de kers niet meemaken.
Koen heeft waarschijnlijk de grootste motor als het gaat om lange afstand wedstrijden, hij is voor dit type wedstrijden uitermate goed gebouwd. Een profcontract was dan ook meer dan op zijn plaats geweest, helaas spenderen ze in vlaanderen veel liever hun geld aan de schowbizz en andere projecten dan te investeren in de sport zoals onze noorderburen doen. Mss was een iets andere carrièreplanning en de stap naar lange afstand 3atlon een goede zet geweest om uw centen met de sport te verdienen? (Vanhoenaker,Beke,Schellens,Aernouts,Woestenborghs,...)
Hoe dan ook ik heb genoten van uw overwinning en ben er zeer blij mee dat uw naam voor eeuwig op het bord in het centrum van Zofingen zal prijken!
Ps: een woordje van dank aan Luc A die me heel de dag via sms op de hoogte heeft gehouden.

Gepost door: trainer | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.