17-08-07

TDW in Izegem

Afgelopen woensdag was er de triatlon van Izegem. We waren er met 2 jeugdatleten en met 2 volwassenen voor de kwart. Elise startte als eerste in de jeugd A-wedstrijd waar ook 5 Françaises meededen uit de Franse nationale selectie. Meteen waren de eerste 5 plaatsen bekend. Het zwemmen ging behoorlijk goed, zodat ze met kleine achterstand naar de fietswissel kon lopen. Door een sterk fietsnummer kwam ze dan ook bij de grote groep met alle meisjes bij elkaar. Bij het lopen bleek echter nog steeds geen volledig herstel en moest Elise de groep laten gaan. Toch toonde zij haar sterk karakter en liep de wedstrijd op haar tempo verder uit. Zo werd de eindranking in de jeugdrangschikking veilig gesteld. Bravo !                     Bij de jeud C startte Dieter in zijn eerste triathlon. Zoals verwacht moest hij in het zwemmen de kop laten gaan. Hij vocht zich echter snel terug naar de 2e plaats met het fietsen en kon die plaats behouden. Opnieuw het podium op dus, dat belooft voor volgend jaar ! Alvast ook een dikke proficiat.

In de namiddag kwamen de senioren dan aan de slag. Jo VDB en ikzelf stonden (lagen) er aan de start. Na een - voor mij - sterk zwemnummer (30' wissel incluis) kon ik snel aanpikken bij een groep van een 10-tal renners. De 4 (!) clubgenoten van de locale club wilden echter hun kopbeurten niet doen, zodat ik en de andere koprijders het in de 3e ronde wat voor bekeken hielden en verder gewoon tempo reden. Zo kan ik na 1u35 reeds aan het lopen beginnen en droomde reeds van een supertijd. Bleken het echter 11 km te zijn, en kwam ik zoals steeds pas op het einde in een echt lekker tempo.. Toch onder de 2u30 gebleven en netjes in het midden van de uitslag. Jo eindigde 59e van de meer dan 250 gestarte heren. Allebei dik tevreden dus.

En nu uitkijken naar volgend weekend: Jürgen in Weiswampach, Matthias op Ster in Sint-NIklaas, en misschien nog zwemlopen of recreatlon in Kapelle o/d Bos, of duatlonnen in Halle. Alweer keuze genoeg, dus

 

22:26 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nee, Weiswampach heb ik na lange tweifel (pas woensdag beslist) weggelaten uit mijn kalender.
Aangezien ik dan 5 wedstrijden achtereenvolgens zou hebben, (Lommel-Weisw.-Viersel-Knokke-St-nikl.)wat ik net teveel acht om mijn (piek)niveau zo hoog mogelijk te houden.
Succes aan degene die wel wedstrijd doen!

Gepost door: Jürgen | 18-08-07

De commentaren zijn gesloten.