13-08-07

Lommel, Geel, Butgenbach

Het voorbije weekend waren er opnieuw verschillende TDW-ers aktief.

Eerst het verslag van Jurgen in Lommel.

Zondag ging ik voor de eerste maal naar Lommel, ééntje uit het niet-stayercircuit met 1500-40-10,7 als afstand. Het was echter al even geleden sinds ik m'n laatste westrijd in Oud-Gastel deed. Ik dacht doordoor gedurende deze vrijgekomen trainingsweken de batterijen wat bij te kunnen laden, door ondermeer een tikkeltje minder te trainen en wat extra te rusten. Daarmee werd het hoogtijd dat ik gisteren terug starte, want ik merkte dat m'n wedstrijdmotivatie iets verminderde. In de ochtend voelde ik me nog geruime tijd vrij moe, niet erg veel geslapen, maar dit beterde naar de dag vorderde.Er heerste een leuk sfeertje rond het triathlongebeuren in Lommel en om 14u werd het startschot gegeven! Het water was een aangename 20,4°C warm. De eerste 500m was het vooral wat op ritme komen, van dan af ging het dan ook goed. M'n zwemtijd bedroeg een 21'20" (34e), vervolgens een vlotte wissel en snel tempo gemaakt, ondermeer Tom Hellemans die even voor me uit het water kwam, kon ik van me af rijden. Verder was er geen kat te bespeuren, toch niet in de directe omgeving, na een paar kilometer kwam Wim Van Linden over mij, deze heb ik niet lang proberen volgen, of ik kreeg later mogelijks een tik van de hamer. Verder ook nog Jan Van De Wiele en Lokeraar Jan D'hooge waar ik een kat en muis spelletje met speelde tot het einde, zat ook in m'n buurt. Het werd een vlot fietsonderdeel en reed als 39e de wissel in, tot na het fietsen zat ik een dikke 7' op de eerste wat toch wel meeviel. De wissel was terug naar behoren, en kan aan't lopen gaan, wel echter de eerste ronde wat minder snel gelopen, ook constant m'n loopritme wat moeten aanpassen en controleren zo ik geen steken zou krijgen, de laatste 800m nog eens flink versneld om nog iets goed te maken en als 45e over de finish gegaan (174 finishers)  met 2u13'25".
-----
In Geel waren onze duatleten aan de slag in de Powerman-wedstrijd. Het verslag van Dirk vind je op zijn blog. Benny, Dirk, Roel, en Alex staan op mooie plaatsen in de uitslag. Roel werd 3e belofte, en 1e Belgische belofte. Geel is precies zijn stek wel !
------
In Butgenbach waren onze jeugd en onze veteraan aan de slag. Ikzelf had me ingeschreven voor de triptiek vrijdag lopen-zaterdag duatlon-zondag triatlon met een rangschikking op totaaltijd. Het werd een schitterend sportief weekend. Op vrijdag dus 11 km op een prachtig parcours rond het meer van Butgenbach, onder de 50'. Op zaterdag in de voormiddag een rustig fietstochtje met de jeugd, en 's namiddags dan een duatlon 5-22-3 met lopen in de bosachtige omgeving en fietsen met pittige ardense heuvels. Hiervoor had ik 1u26 nodig en eindigde daarmee rond de 100e van de 120 deelnemers. De triatlon op zondag verliep beter : 750-22-5 in 1u21 leverde een 120e plaats op op meer dan 300 deelnemers. In de totaalrangschikking kom ik daarmee netjes in het midden van het veteranenklassement. Bij de jeugdreeksen hadden we Michiel bij jeugd B, Elise en Matthias bij jeugd A. Zij mochten samen met de juniors en volwassenen starten hetgeen toch een speciaal karakter aan hun wedstrijd gaf. Een foutje in de wissel voor Elise en pech met de fietsschoen voor Matthias verhinderden een goede uitslag. Maar toch een dikke proficiat voor onze 3 jeugdatleten die hun wedstrijd tot een goed einde brachten.

22:51 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Jürgen, vertel er wel bij dat ik ziek was tijdens de wedstrijd en na het fietsen de douche opzocht. Toch goed gedaan. Proficiat

Gepost door: Tom Hellemans | 16-08-07

Wist ik niet, sry.

Gepost door: Jürgen | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.