30-07-07

Joris en Alain waren in Kapelle-op-den-bos

Gisteren startten Joris en Alain in Kapelle-op-den-bos.

Zoals 'gewoonlijk' kwam Joris met de toppers uit het water (5e pl). Zijn triatlon-vooruitgang is nu wel duidelijk : met een 20e fiets- en 20e looptijd realiseerde hij een mooie 10e plaats in het individueel klassement (6e belofte). Ook Alain presteerde als een echte sportman, en haalde een mooie 44e plaats in de categorie H24, in een tijd van 2u16. Proficiat !

Hierbij nog het verslag van Joris zelf :    

Dankzij de extra starttickets die vrij gekomen waren door het wegvallen van het BK, kon ik aan de start komen. Kwestie van nog wat extra wedstrijdritme te hebben en alle wissels nog eens extra te oefenen. Ik had echter al heel de dag een rotgevoel, er zat weinig fut in. Een korte opwarming en parcours verkenning veranderden hier niet echt iets aan. Het was op het eerste zicht ook geen mooi parcours, veel stukken weg waren in slechte staat, en vele verkeersdrempels. Enfin het beste er van maken zeker dacht ik. Materiaal in de wisselzone. Dan te voet naar de zwemstart, die er 1.5 km vandaan verwijderd was. Niet zoveel tijd over bij aankomst aan de start dus niet treuselen. Wetsuite aan, badmuts en brilletje op, het resterende materiaal aan de papa gegeven en tussen het pak gaan staan. 

Nadat de dames gestart waren mochten we in het water op de 1e lijn gaan liggen. Ik besloot om me naast Sepp Meyers (ook stevige zwemmer, en winnaar van de zwemloop vorige week) te gaan liggen, Stijn Goris (de latere winnaar) kwam er ook nog bij. Vanaf de start hadden wij met drie een mooi groepje, de anderen ver achter. Vlak voor de uitkomst van het water lagen we in een iets groter groepje (oa Marc Geerts was komen aan sluiten). Uit het water komen was niet zo gemakkelijk, loodrecht naar omhoog via een smal laddertje, daarna nog een gewone trap. De fiets op dan maar, ik had onmiddelijk een aansluiting met een groepje. Marc Geerts en Stijn Goris lagen toen al voorop. Maar dankzij een perfecte samenwerking, en mooi rondraaien konden we in de 1e ronde de achterstand beperken. Bij ingang van de tweede ronde moest ik echter passen, een tempo van 44pu is nog wat hoog voor me. Gelukkig moesten er nog twee af. Met hen verderwerken dan maar, enkele gedubbelden opgeraapt en dan maar verder rondraaien. In de laatste ronde werden we nog bijgehaald door een aantal achtervolgers. Dit kwam het tempo alleen maar ten goede. Zo doken we de wisselzone weer in, om aan het lopen te beginnen. Ik kwam als tiende uit de wissel zone, met achter me...niemand. Onmiddelijk zat ik in mijn goeie tempo. Ik kon nog 1 plaats opschuiven maar werd uiteindelijk ook nog bijgehaald door 1 iemand. Resultaat: 11e, of 10e individuele (er kwamen ook trio's aan de start), in 1u58.

We kunnen dus zeggen dat we een prachtwedstrijd leverden. Wat veel hoop schept voor volgende week in de Marc Herremans Classic. De conditie is er in ieder geval. 
 

14:05 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen zwemtraining komende zaterdag

Wegens Berlare (zaterdag) en MH Classic, Antwerpen en BK LD, Eupen(zondag) geen zwemtraining aanstaande zaterdagmorgen 4 augustus. Alvast veel succes voor de deelnemers aan de genoemde wedstrijden.

12:41 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-07-07

Opnieuw succes voorbije weekend ; zwemloop Sluis

De afgelasting van het bk 1/4 in vilvoorde was natuurlijk een dikke tegenvaller. Maar toch kwamen enkele tdw-ers aan de slag, in de zwemloop in Sluis : 750m zwemmen en dan 7.5 km lopen. Joris, Elise en Hans vertegenwoordigden er onze club, en hoe ! Joris kwam zoals verwacht in de spits uit het water, hij kon de 2e plaats vasthouden door een sterke loopprestatie, en zorgde ervoor dat Dexia te zien was op het podium van de Rabobank-zwemloop. Tof voor onze sponsors alleszins ! Ook Elise presteerde goed, ze kwam als 6e dame uit het water en kon als 16-jarige zich handhaven op een 12e plaats bij de dames. Papa Hans was ook tevreden met een totaaltijd onder de 50'. Nu nog 1 week doortrainen en 1 weekje tapering en de MH Classic kan beginnen ...

23:05 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-07-07

Nog meer goed nieuws van vorig weekend : pieter en joris winnen resp. loop- en zwemwedstrijd

Verslag van Pieter : gisteren heb ik deelgenomen aan een 10km loopwedstrijd in het Waals-Brabantse Plançenoit, een deelgemeente van Lasne in de buurt van Waterloo.
Een honderdtal deelnemers kregen een stevig parcours voorgeschoteld met pittige klimmetjes en dito afdalingen. De eerste echte warmte zorgde voor een bijkomende lastigheid.
Aangezien ik maar net op tijd aan de inschrijvingstafel geraakte was er geen tijd meer over om me deftig op te warmen. Vlak na het startschot ging het dan ook wat moeizaam. Tot mijn verbazing ging het hard tijdens de eerste 500 meter. De weg liep trouwens meteen stevig omhoog, en was voorzien van hobbelige kasseitjes. Na een kilomtertje 'roderen' kon ik me in het spoor van de kopgroep vastbijten. We liepen met een man of 7 voorop.
Na een lange afdaling op een zanderige wegel volgde een nijdige klim. Eén van onze metgezellen gaf er bij de eerste stijgende meters direct een 'snok' aan. Ik probeerde mijn wagonnetje aan te haken en dat lukte vrij gemakkelijk. Vanaf dan liepen we stelselmatig uit op de rest van het deelnemersveld. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde ik me steeds beter. Ondanks de drang om te versnellen bleef ik bij mijn 'compagnon'. Elk om beurten liepen we aan kop. Op het heuvelachtige parcours maakte dit overigens weinig uit.
Op ongeveer 4 km van het einde begon een lange klim van een 2-tal km. Eerst op kasseien, iets later via een een breed bospad. Het ideale moment om mijn tegenstander kwijt te geraken. Vanaf de eerste meters bergop dreef ik het tempo de hoogte in en vrijwel onmiddelijk viel er een klein gaatje. Meter voor meter liep ik weg. Op het einde van de klim had ik een mooie voorsprong. Na anderhalve kilomter 'vrije val' en nog een korte klim bereikte ik afgescheiden de finish. Ik liep de 10 km in 34:00. Gezien de aard van het parcours een meer dan behoorlijke tijd. Na mijn 6e plek in de SP van Kortrijk een nieuwe opsteker. Het seizoen is nog lang niet gedaan! Volgende week start ik in l’ Ardennaise, de vermaarde superlastige halve marathon in Louette-Saint Pierre. De volgende duatlonwedstrijd wordt wellicht de Powerman van Geel.

Sportieve groeten!

 

Naast Pieter kwamen ook Joris en Roel in aktie. Hun verslag kun je lezen als reactie op het jeugd-verslag van voorbije weekend.

19:38 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-07

tdw jeugd presteert sterk in oudenaarde

Vandaag beleefden we een schitterende triathlondag in Oudenaarde. Bij de jeugd B behaalde Michiel De Wilde de titel van Oostvlaams kampioen. Een dikke proficiat. Elise en Stephanie startten bij de meisjes Jeugd A in dezelfde wedstrijd als de junioren met een internationale bezetting. Door te zwemmen zonder wetsuit hadden ze geen superzwemtijd, maar waren ze wel snel de fiets op. Elise haalde de beste fiesttijd en kwam hiermee in de groep die op 2 topsportschoolsters achtervolgde. Stephanie nestelde zich ondertussen zeer mooi in de daaropvolgende groep. De posities bleven min of meer gelijk tijdens het lopen. Elise haalde een zeer verdienstelijke 4e plaats, en Stephanie kwam maar enkele meters tekort om Oostvlaams kampioene te worden, en mocht dus op het podium als vice-kampioen. Een dikke proficiat aan onze jeugdatleten.

 

20:47 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-07-07

TDW collectief sterk in Kortrijk

Afgelopen zaterdag stond de 3e manche van de SuperPrestige Duatlon op het programma. Om 11 uur was het de beurt aan de recreatieve duatleten. Belofte Roel De Smet werd knap vierde (2e belofte) en ook Alex Mertens presteerde uitstekend met een mooie 12e plaats.  

Omstreeks 14.30u werd de hoofdwedstrijd, de SuperPrestige op gang gefloten. 11 kilometer lopen, 40 km fietsen en nog eens 7 km lopen. Dirk Verleyen en Benny Coopmans gingen van aanvang goed mee met de snelle lopers. Pieter kon zich voor één keer in bedwang houden en doseerde goed, waardoor hij de laatste kilometers van het eerste lopen nog kon versnellen en alsnog bij Benny Coopmans kon aansluiten. Op de fiets werd snel een 4-tal gevormd met maar liefst 3 clubgenoten: Benny, Pieter en Dirk. Ondanks de goede samenwerking kwamen er nog enkele duatleten terug, maar werden er ook nog snelle starters ingehaald. Het groepje groeide uit tot een pelotonnetje van een kleine 10 renners. Dirk Verleyen moest bij de start van de laatste 7 km lopen de strijd staken met krampen. Benny liep een gelijkmatige laatste run en finishte op een 8 plaats.  Pieter had duidelijk nog wat overschot en kon geleidelijk aan opschuiven om te eindigen op een knappe en hoopgevende 6e plaats (3e bij de H24) . Bart Pauwels eindigde, ondanks keelpijn op een 31 plaats. 

 

Op zondag was er de triatlon. In de SP ging Joris Buyl van start. Hij zwom super en kwam als 3e bij de koplopers uit het water. Als neofiet moest hij in het fietsen en lopen wel de rol lossen, maar hij sleepte toch een verdienstelijke 78e plaats (47e belofte) in de wacht.

 

En nu op naar volgend weekend. Recreatieve en jeugdtriatlon in Oudenaarde. Wie in de ploegtriatlon wil starten, spreekt best nog af met Pieter of Thierry.

13:07 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-07-07

Warme bakker regenjasjes voor sporters en supporters

Dankzij Carine, de mama van Elise, kreeg TDW een pakket Warme Bakker-regenjasjes. Jammer genoeg lijken ze de komende dagen heel goed van pas te zullen komen. Vraag er naar bij Pieter (Wetteren) en Michel (trainingen ster en zwemmen wetteren).

00:14 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |