30-07-07

Joris en Alain waren in Kapelle-op-den-bos

Gisteren startten Joris en Alain in Kapelle-op-den-bos.

Zoals 'gewoonlijk' kwam Joris met de toppers uit het water (5e pl). Zijn triatlon-vooruitgang is nu wel duidelijk : met een 20e fiets- en 20e looptijd realiseerde hij een mooie 10e plaats in het individueel klassement (6e belofte). Ook Alain presteerde als een echte sportman, en haalde een mooie 44e plaats in de categorie H24, in een tijd van 2u16. Proficiat !

Hierbij nog het verslag van Joris zelf :    

Dankzij de extra starttickets die vrij gekomen waren door het wegvallen van het BK, kon ik aan de start komen. Kwestie van nog wat extra wedstrijdritme te hebben en alle wissels nog eens extra te oefenen. Ik had echter al heel de dag een rotgevoel, er zat weinig fut in. Een korte opwarming en parcours verkenning veranderden hier niet echt iets aan. Het was op het eerste zicht ook geen mooi parcours, veel stukken weg waren in slechte staat, en vele verkeersdrempels. Enfin het beste er van maken zeker dacht ik. Materiaal in de wisselzone. Dan te voet naar de zwemstart, die er 1.5 km vandaan verwijderd was. Niet zoveel tijd over bij aankomst aan de start dus niet treuselen. Wetsuite aan, badmuts en brilletje op, het resterende materiaal aan de papa gegeven en tussen het pak gaan staan. 

Nadat de dames gestart waren mochten we in het water op de 1e lijn gaan liggen. Ik besloot om me naast Sepp Meyers (ook stevige zwemmer, en winnaar van de zwemloop vorige week) te gaan liggen, Stijn Goris (de latere winnaar) kwam er ook nog bij. Vanaf de start hadden wij met drie een mooi groepje, de anderen ver achter. Vlak voor de uitkomst van het water lagen we in een iets groter groepje (oa Marc Geerts was komen aan sluiten). Uit het water komen was niet zo gemakkelijk, loodrecht naar omhoog via een smal laddertje, daarna nog een gewone trap. De fiets op dan maar, ik had onmiddelijk een aansluiting met een groepje. Marc Geerts en Stijn Goris lagen toen al voorop. Maar dankzij een perfecte samenwerking, en mooi rondraaien konden we in de 1e ronde de achterstand beperken. Bij ingang van de tweede ronde moest ik echter passen, een tempo van 44pu is nog wat hoog voor me. Gelukkig moesten er nog twee af. Met hen verderwerken dan maar, enkele gedubbelden opgeraapt en dan maar verder rondraaien. In de laatste ronde werden we nog bijgehaald door een aantal achtervolgers. Dit kwam het tempo alleen maar ten goede. Zo doken we de wisselzone weer in, om aan het lopen te beginnen. Ik kwam als tiende uit de wissel zone, met achter me...niemand. Onmiddelijk zat ik in mijn goeie tempo. Ik kon nog 1 plaats opschuiven maar werd uiteindelijk ook nog bijgehaald door 1 iemand. Resultaat: 11e, of 10e individuele (er kwamen ook trio's aan de start), in 1u58.

We kunnen dus zeggen dat we een prachtwedstrijd leverden. Wat veel hoop schept voor volgende week in de Marc Herremans Classic. De conditie is er in ieder geval. 
 

14:05 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.