17-07-07

Nog meer goed nieuws van vorig weekend : pieter en joris winnen resp. loop- en zwemwedstrijd

Verslag van Pieter : gisteren heb ik deelgenomen aan een 10km loopwedstrijd in het Waals-Brabantse Plançenoit, een deelgemeente van Lasne in de buurt van Waterloo.
Een honderdtal deelnemers kregen een stevig parcours voorgeschoteld met pittige klimmetjes en dito afdalingen. De eerste echte warmte zorgde voor een bijkomende lastigheid.
Aangezien ik maar net op tijd aan de inschrijvingstafel geraakte was er geen tijd meer over om me deftig op te warmen. Vlak na het startschot ging het dan ook wat moeizaam. Tot mijn verbazing ging het hard tijdens de eerste 500 meter. De weg liep trouwens meteen stevig omhoog, en was voorzien van hobbelige kasseitjes. Na een kilomtertje 'roderen' kon ik me in het spoor van de kopgroep vastbijten. We liepen met een man of 7 voorop.
Na een lange afdaling op een zanderige wegel volgde een nijdige klim. Eén van onze metgezellen gaf er bij de eerste stijgende meters direct een 'snok' aan. Ik probeerde mijn wagonnetje aan te haken en dat lukte vrij gemakkelijk. Vanaf dan liepen we stelselmatig uit op de rest van het deelnemersveld. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde ik me steeds beter. Ondanks de drang om te versnellen bleef ik bij mijn 'compagnon'. Elk om beurten liepen we aan kop. Op het heuvelachtige parcours maakte dit overigens weinig uit.
Op ongeveer 4 km van het einde begon een lange klim van een 2-tal km. Eerst op kasseien, iets later via een een breed bospad. Het ideale moment om mijn tegenstander kwijt te geraken. Vanaf de eerste meters bergop dreef ik het tempo de hoogte in en vrijwel onmiddelijk viel er een klein gaatje. Meter voor meter liep ik weg. Op het einde van de klim had ik een mooie voorsprong. Na anderhalve kilomter 'vrije val' en nog een korte klim bereikte ik afgescheiden de finish. Ik liep de 10 km in 34:00. Gezien de aard van het parcours een meer dan behoorlijke tijd. Na mijn 6e plek in de SP van Kortrijk een nieuwe opsteker. Het seizoen is nog lang niet gedaan! Volgende week start ik in l’ Ardennaise, de vermaarde superlastige halve marathon in Louette-Saint Pierre. De volgende duatlonwedstrijd wordt wellicht de Powerman van Geel.

Sportieve groeten!

 

Naast Pieter kwamen ook Joris en Roel in aktie. Hun verslag kun je lezen als reactie op het jeugd-verslag van voorbije weekend.

19:38 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.