15-07-07

tdw jeugd presteert sterk in oudenaarde

Vandaag beleefden we een schitterende triathlondag in Oudenaarde. Bij de jeugd B behaalde Michiel De Wilde de titel van Oostvlaams kampioen. Een dikke proficiat. Elise en Stephanie startten bij de meisjes Jeugd A in dezelfde wedstrijd als de junioren met een internationale bezetting. Door te zwemmen zonder wetsuit hadden ze geen superzwemtijd, maar waren ze wel snel de fiets op. Elise haalde de beste fiesttijd en kwam hiermee in de groep die op 2 topsportschoolsters achtervolgde. Stephanie nestelde zich ondertussen zeer mooi in de daaropvolgende groep. De posities bleven min of meer gelijk tijdens het lopen. Elise haalde een zeer verdienstelijke 4e plaats, en Stephanie kwam maar enkele meters tekort om Oostvlaams kampioene te worden, en mocht dus op het podium als vice-kampioen. Een dikke proficiat aan onze jeugdatleten.

 

20:47 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Fantastische resulaten van onze jeugd! We zijn trots op jullie. Schitterend gedaan!

Gepost door: Pieter | 16-07-07

Ik ben dit weekend ook in actie gekomen, in een zwemwedstrijd welliswaar.
's Morgens zwom ik de 5km, ik had gepland deze rustig en eerder als training te volbrengen. Maar ik moet toegeven dat ik, eens gestart alle tariningsplanne over boord gegooid heb. Versnelling geplaatst en alle concurrentie acher megelaten. Na de 1e km had ik al een mooie voorsprong van 30m op eerste belager, de anderen ver daarachter. In de laatste ronde heb ik behoorlijk scheef gezwommen (er stond een hoop wind), waardoor die ene nog terug kwam. Maar in de sprint was hij geen partij. 59'04, een mooie tijd.
In de nm stond de 1000m op het programma. Ik had die 5km al in de armen, en we waren met 4hollanders in mijn reeks, daarbij dan ook nog de kadetten en junioren in de dezelfde start. Onze noorderburen zijn meestal stevige zwemmers, en dat jong geweld is ook moeilijk in te schatten, het beloofde een snelle race te worden. Maar na 200m gaf de rest zich blijkbaar al gewonnen.
Mijn conditie zit dus op de juiste hoogte. Mooi met het BK in het vooruitzicht dit weekend. Al zullen we daar normaal geen rol van betekennis spelen.

proficiat jeugd trouwens, mooie prestaties!

Gepost door: Joris | 16-07-07

Ik startte gisteren in de Powertriathlon in Aarschot. Wegens het gebrek van duathlons in deze periode van het jaar en de overvloed tijdens de blok, had ik nog niet echt veel wedstrijden gedaan en had ik wel zin in een triathlonneke. Eén probleem: De laatste keer had ik gezwommen in september op de zwintriathlon. Dus vlug vorige week twee keer gaan zwemmen om die 2000 meter te overleven. Het was dan ook catastrofaal gisteren. Na 47 min kwam ik als 203de van de 270 gestarte atleten uit het water. Tijdens het zwemmen had ik eens achter mij gekeken en ik zag bijna niemand. Ik wist meteen hoe laat het was. Met veel moed begon ik te fietsen. Aangezien ik bij de mindere atleten uit het water was gekomen, kon ik er massas inhalen. Nochtans viel mijn fietstijd een beetje tegen. (1 u 42 min over 60 km , weliswaar zeer zware kms) Ik steek het wel een deel op het feit dat ik geen mikpunt had, laat staan iemand die even snel fietste. Ik had de 59ste fietsttijd en was operukt naar de 106de plaats. Bij het lopen zat ik onmiddellijk in het goede ritme. Het was heeeeeel warm en het parcours loodzwaar. Toch wilde ik nog een deftige tijd proberen neerzetten. Uiteindelijk had ik een 12de looptijd en kwam ik als 51ste over de streep. Kon ik nu maar 10 min sneller zwemmen...

Gepost door: Roel | 16-07-07

De commentaren zijn gesloten.