09-07-07

TDW collectief sterk in Kortrijk

Afgelopen zaterdag stond de 3e manche van de SuperPrestige Duatlon op het programma. Om 11 uur was het de beurt aan de recreatieve duatleten. Belofte Roel De Smet werd knap vierde (2e belofte) en ook Alex Mertens presteerde uitstekend met een mooie 12e plaats.  

Omstreeks 14.30u werd de hoofdwedstrijd, de SuperPrestige op gang gefloten. 11 kilometer lopen, 40 km fietsen en nog eens 7 km lopen. Dirk Verleyen en Benny Coopmans gingen van aanvang goed mee met de snelle lopers. Pieter kon zich voor één keer in bedwang houden en doseerde goed, waardoor hij de laatste kilometers van het eerste lopen nog kon versnellen en alsnog bij Benny Coopmans kon aansluiten. Op de fiets werd snel een 4-tal gevormd met maar liefst 3 clubgenoten: Benny, Pieter en Dirk. Ondanks de goede samenwerking kwamen er nog enkele duatleten terug, maar werden er ook nog snelle starters ingehaald. Het groepje groeide uit tot een pelotonnetje van een kleine 10 renners. Dirk Verleyen moest bij de start van de laatste 7 km lopen de strijd staken met krampen. Benny liep een gelijkmatige laatste run en finishte op een 8 plaats.  Pieter had duidelijk nog wat overschot en kon geleidelijk aan opschuiven om te eindigen op een knappe en hoopgevende 6e plaats (3e bij de H24) . Bart Pauwels eindigde, ondanks keelpijn op een 31 plaats. 

 

Op zondag was er de triatlon. In de SP ging Joris Buyl van start. Hij zwom super en kwam als 3e bij de koplopers uit het water. Als neofiet moest hij in het fietsen en lopen wel de rol lossen, maar hij sleepte toch een verdienstelijke 78e plaats (47e belofte) in de wacht.

 

En nu op naar volgend weekend. Recreatieve en jeugdtriatlon in Oudenaarde. Wie in de ploegtriatlon wil starten, spreekt best nog af met Pieter of Thierry.

13:07 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik was 17e belofte ipv 47e. (maar een tikfoutje maakt iederen wel eens)
Mijn zwemmen ging inderdaad vlotjes, ondanks de zwemwedstrijd van de dag ervoor (die ik met de vingers in de neus gewonnen heb, bij gebrek aan concurrentie van formaat). Mijn wissel was gewoon nog te traag. Fietsen ging, tot de derde ronde in 20e positie gereden. Daarna door veel volk tegelijk voorbij gevlogen. Ik heb nog veel te leren, vooral mijn fietstechniek (stayeren, bochten, versnellingen gebruik enz...) dient nog bij geschaaft te worden. De waterbevoorrading bij het lopen stond naar mijn mening iets te ver, waardoor ik aan het uitdrogen was. Maar een bekertje water kan wonderen doen op zo een moment. De tweede ronde ging dan ook veel vlotter, de laatste was weer ietsje minder.
Al bij al was het gewoon een mooi leermoment. Ik weet weer waar ik de komende weken aan mag werken.

Groet
Joris

Gepost door: Joris | 09-07-07

IK was gestart in de recreatieve wedstrijd omdat ik paar dagen ervoor alle vier mijn wijsheidstanden had laten trekken. Ik had nog beetje last maar het liep wel vlot
Ik werd trouwens 1ste belofte tenzij een fransman die er veertig uitziet belofte kan zijn ...

Gepost door: roel | 15-07-07

De commentaren zijn gesloten.