03-07-07

Pech houdt Dieter van Belgische titel bij Jeugd C

Afgelopen zondag was er in Wevelgem het BK Duatlon voor de Jeugd. TDW was er met Dieter, Michael en Michiel. Elise moest forfait geven vanwege nog niet volledig herstelde voetblessure.  Voor Dieter zou het de grote dag worden, maar sport kan hard zijn. Ziehier het verslag van de dag :

Alles was OK; Dieter had goed geslapen en voelde zich best in orde om te kampen met de andere favorieten. Samen met de Kampioen van Belgie triathlon werd hij aangekondigd als favoriet op de voorbeschouwingen van de wedstrijd in jeugd C.
Daar waar hij reeds 3 wedstrijden won, (nl Brasschaat en Ruddervoorde in Duathlon en Maasmechelen in Triathlon) wist hij ondanks deze favorietenrol goed om te gaan met de spanningen en vooropgestelde verwachtingen. Hij ging resoluut voor winst en was op elk scenario voorbereid, of toch niet?
Na een goeie opwarming, liep het al een eerste keer fout: het vooropgestelde startuur bleek niet haalbaar voor de organisatie en de start liet op zich wachten...5, 10, 20 min gingen voorbij en dit wachten kwam absoluut niet ten goede aan de ijver om een prestatie neer te zetten. Om nog niet te spreken van de verloren opwarming Enfin toch wat geprobeerd in beweging te blijven, en om 13.28 Hr werd de jeugd C op gang geschoten!!!  Dan toch eindelijk...
Dieter liet een neofiet in het gebeuren begaan, maar controleerde de wedstrijd door met zijn rechtstreekse concurrent, de latere nummer twee,  met lichte voorsprong op deze laatste, als tweede in de wisselzone te duiken. Ondanks een mindere wissel, wist hij op een halve ronde, de snelle starter van het lopen in te halen en op een mum van tijd had Dieter al 15 sec voorsprong bijeen gefietst. Toen sloeg het noodlot toe: in de 2e van de 3 af te leggen ronden kreeg Dieter plots af te rekenen met een lekke band! Daar waar hij nog even probeerde aan te dringen, bleek al gauw dat dit onbegonnen werk was. Gevolg: exit Dieter en weg Belgische titel.
Een ontmoedigde Dieter wist niet direct om te gaan met het geleden verlies. Zeker door het feit dat je zo machteloos bent bij zo een voorval. Enige troost waren allerhande gegadigden die rond het gebeuren plots Dieter kwamen troosten om hem wat moed in te spreken. Deze al dan niet supporters brachten een beetje soelaas en de nodige motivatie om er een volgende keer weer tegenaan te gaan. Hoewel dit, ook achteraf, toch een serieuze brok bleek om te verwerken. Laat ons hopen dat hij in het vervolg mag gespaard blijven van pech, zodanig dat hij met de benen kan bewijzen, dat hij wel degelijk de morele winnaar was op dit Belgisch Kampioenschap!

13:51 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Dieter

Doodjammer hé Dieter. Als je de benen hebt om Belgisch Kampioen te worden en een lekke band gooit roet in het eten... Niets, maar dan ook niets aan te doen!

Je hebt dit jaar echter al bewezen dat je een prachtige duatleet bent, en zonder pech -bijna zeker- Belgisch Kampioen zou geworden zijn. Er zijn nog kansen om te bewijzen wat je in je mars hebt.

En...als sporter heb je nooit alles in de hand. Je kan niet alles voorzien en controleren. Er kan vanalles gebeuren: ziekte, valpartij, mechanische pecht, verkeerde kant van het parcours volgen,... Net zoals je nog dikwijls op het podium zal staan, zal je jammer genoeg nog eens een wedstrijd moeten staken vanwege pech. Het hoort nu éénmaal bij de sport.

Laat het niet al te veel aan uw (sport)hart komen (ook al is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan) en geef er de volgende wedstrijden maar een flinke patat op!

Veel sportieve groeten!
Gepost door: Pieter Bracke | 03-07-07

Echt pech hebben is dit! Kan bijna niet erger. Kop niet laten hangen. Er komen nog heel wat jaren waarin je met zo een talent bk kan worden!

Gepost door: roel | 04-07-07

Hé Dieter, da's echt wel brute pech, ik hoop dat het je niet meer overkomt. Maar het besef dat je wellicht de sterkste was telt ook hé !

Gepost door: dirk | 06-07-07

De commentaren zijn gesloten.