17-06-07

Brugge, Lelystad en Belsele, nu met uitslag Brugge

TDW was alweer zeer aktief. In Lelystad NL nam Bart Pauwels deel aan de Beneluxcup duatlon, gewonnen door Jeroen Maetens. Hijzelf was er 12e, zeer knap !

In Brugge was er de populairste triathlon van België. Ook TDW was er met 5 atleten. Voor mezelf was het nog het spannendst vooraf. Ik was op de middag naar het secretariaat geweest, en dan nog wat gaan klussen. Opgehaalde bruggen, demonstrerende truckers haalden echter mijn timing overhoop. Met sluitingstijd 17.30 voor het aanbieden van de fiets werd het zeer krap toen ik mijn auto om 17.15 ergens aan de rand van Brugge parkeerde en de file auto's voorbij reed. Zo rond 17.28 mijn fiets gestald, vastgesteld dat ik de plastic zak voor de wisselzone in de auto had laten liggen (Matthias, Elise ???). Snel schoenen gaan zetten in de andere zone. Terug in de fietswisselzone om wetsuit en zwemspullen op te halen. Luxe ! Helemaal alleen in een verlaten wisselzone, en er tenslotte buitengesmeten toen de wedstrijd gestart was. Op weg naar mijn start kon ik zo voor een keer de kop van de wedstrijd zien zwemmen. Al bijna een aanrader, zo aan een wedstrijd beginnen ... Mijn zwemmen moet goed geweest zijn, gezien ik net na Jo uit het water kwam. Goed doorgefietst, gem. van > 37 km/h zonder echt te forceren. Ook een goed gevoel tijdens het lopen, hoewel daar plots ene Magerman (let op de naam) als een pijl voorbijvloog. De eindtijd van 2;23 was beter dan vorig jaar, en met Brasschaat in het achterhoofd OK.

Hier het verslag van Jurgen : Triathlon door Brugge, ééntje die wel letterlijk in het water viel. Een flinke donderslag ging ons startschot vooraf, voor mij volgde een moeilijke zwemstart, zat tegen een muur van zwemmers aan, tweemaal brilletje moeten uitlegen. Zat ook beetje tegenstroming door de wind, ging erg slecht vooruit en geraakte tenslotte bijna niet uit het water (klouterwerk). 1000m in 14'58" wat 25" trager is dan vorig jaar. De wissel duurde weer veel te lang, moet zeker een halve minuut korter, beetje tijd verloren ondermeer door slechte oriëtatie.Het fietsen ging behoorlijk, wel redelijk op souplesse blijven rijden, een tandje meer kon ik niet vlot rondbrengen. 45 km waarbij 1'55" sneller als vorig jaar, (ongeveer 38km/h gem.) De 2e wissel kon weer veel beter, zelfde problemen! De benen zaten nog heel fris, maar had onmiddelijk en voor de rest van het lopen terug last rechts onder het middenrif. Heb dus zeker 10 tot 15 slagen onder m'n overslagpols moeten blijven. 40'50" dus 43" trager dan vorig jaar. In totaal (volledige uitslag) een sterk teleurstellende 106e plek met 2u12"18" met 1'39" sneller dan vorig jaar.

En nu de resultaten van al onze deelnemers, die van Jurgen zijn helemaal niet zo teleurstellend als hijzelf aangeeft :

  • Jo Van Den Berge 39e (8e H-35) 2:11:07
  • Jurgen Beirnaert    46e (13e H-30) 2:12:18
  • Alain Limpens       81e (20e H-35) 2:17:23
  • Jo Magerman      135e (20e H-45) 2:22:13
  • Hans Feryn         157e (25e H-45) 2:23:22,

op een totaal van 506. Goed gepresteerd dus voor alle TDW-ers !


Zondag hield ik een rustig looptraining van 8 km tijdens de Reinaertloop in Belsele, en wie loopt daar ook rond ? Onze Roel, na de 4 km jogging nam hij deel aan de 16 km, waar hij tussen al het atletiekgeweld goed stand hield. Na zo'n 1u03 was de klus geklaard en mocht de bus Isoplex geledigd worden. Eerst nog even bekomen van de examens en dan op naar het zomerseizoen.

23:15 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.