04-06-07

Pieter onverwacht sterk met 4e plaats in loodzware nature marathon in La Roche

Gisteren stond Pieter Bracke aan de start van de loodzware Nature Marathon van La Roche. Het 42,195 km lange parcours bestond uit heel steile hellingen, zotte afdalingen, slecht begaanbare single-tracks en hier en daar een strookje asfalt. Van bij de start was het onmiddellijk stevig klimmen geblazen. Het bergop lopen ging Pieter heel goed af, afdalen iets minder. Hij probeerde al lopend zoveel mogelijk energie binnen te krijgen. Zijn maag reageerde echter niet goed op de combinatie van sportdrank en energiegelletjes. Vooral tijdens de afdalingen kreeg hij echt last aan de maag. Rond km 25 zag hij echt sterretjes. Vanaf dan besloot Pieter om nog enkel water te drinken. Met resultaat, want hij kwam er helemaal door. Op ongeveer 10 km van het einde kwam hij onder stroom en kon Pieter een nog een serieuze versnelling plaatsen. Uiteindelijk behaalde onze duatleet een onverwachte 4e plaats in een ‘relatief’ mooie tijd van 3u11minuten. Omdat hij 1e werd in zijn categorie mocht hij achteraf nog eens het podium op.

Die tijd is uiteraard relatief, gezien de aard van het parcours. Daags voordien had Pieter met de mtb bepaalde stukken van het parcours verkend en moeten vaststellen dat er loodzware hellingen inzaten. Op sommige klimmen moest Pieter met de mountainbike echt alles uit de kast halen om al rijdend boven te geraken. Uiteraard was hij bijzonder tevreden. Je mag niet vergeten dat Pieter van ver komt. Nu de uithouding op peil is, wordt het tijd om aan de snelheid te werken!

10:33 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Lelystad kan iemand mij iets over deze wedstrijd vertellen? ik heb op internet gezocht maar vind er weinig over. voorinschrijven met een belgisch rekeningnummer is blijkbaar ook niet mogelijk?
gr, Bart

Gepost door: Bart | 05-06-07

Lelystad via www.duatlon.tk/ krijg je een lijst met duatlons, waarop je lelystad kunt aanclicken. Daar zou alle info moeten te vinden zijn....

Gepost door: Hans | 05-06-07

bart, je kan ter plaatse inschrijven !

Zoek via Google eens op Zeebodemevent Lelystad

Ik ga niet dit jaar, 't is mij geen 6 uur in de wagen waard.

Gepost door: dirk | 07-06-07

De commentaren zijn gesloten.