30-05-07

Brussel, Ardennen, St Laureins, Meerhout,Gentbrugge ... en Elsegem !

We waren met TDW weer heel actief het afgelopen weekend.

Simon en Eline hebben de 20 km van Brussel gelopen. Een mooie prestatie, want ze hadden nog nooit meer dan 15 km aan één stuk gelopen.

Pieter heeft deelgenomen aan de Ardennes Trophy, een 90 km lange mountainbikewedstrijd in de Ardennen. Het parcours met 3000 hoogtemeters en liters slijk was loodzwaar. Met een startplaats 610 (tussen 600 en 800e plaats) in het derde vak zat er geen mooie uitslag in. De eerste helft van de wedstrijd was het constant inhalen geblazen. Uiteindelijk strandde hij na 4u 45minuten op een 65e plaats. Pieter : "Vooral het feit dat ik de laatste 20e km nog eens extra op het gaspedaal kon duwen stemde me tevreden. De uithouding staat bijna op punt. Volgende week zondag eindig ik mijn ‘uithoudings’-voorbereiding met de ‘klimmarathon’ van La Roche, 42,195 lastige kilometers door de Ardennen. Ik hoop op een plaats bij de eerste 10."

 Jo Van Den Berghe werd 60e in de triatlon van Sint-Laureins. Opmerkelijk is dat Jo tijdens de laatste loopproef een 28e tijd neerzette en aldus nog meer dan 40 plaatsen kon goedmaken. Alain Limpens behaalde na een periode van inactiviteit een knappe 132e plaats.

In Meerhout was de jeugd aan de slag in het BK. Doordat Matthias en Elise elk om beurten iets in de auto lieten liggen, heb ik de jeugd B-wedstrijd van Michiel gemist. Aan de uitslag te zien, heeft hij traditioneel flink doorgebeten om zijn achterstand na het zwemmen in te halen en met een sterk loopnummer af te sluiten. Proficiat in elk geval. Voor de jeugd A waren Matthias, Elise en Stephanie aan de start. Matthias toonde in elk geval al flinke progressie tegenover vorige week en sloot met een sterk loopnummer een mooie wedstrijd af. Ook Stephanie liep sterk, en eindigde haar wedstrijd op een verdienstelijke wijze. Gediplomeerd pechvogel Elise moest noodgedwongen opgeven bij het begin van het lopen (verrokken ligamenten). Doodjammer, want de top-5 zat er zeker in. In elk geval toonden ze allen een flink staaltje doorzettingsvermogen. Ook voor hen een dikke proficiat.

Jurgen startte in de SP, maar had om een onverklaarbare reden een echte off-day. Bij de start van het fietsen werd al duidelijk dat hij geen kracht in de benen had, en het draaide nooit echt lekker. Uiteindelijk heeft hij afgestapt met de hoop het volgende week in l'eau d'heure beter te doen. Alvast nu al veel succes toegewenst daar.

In Gentbrugge won Dirk de stroppenloop in Gentbrugge. Aan de finish had hij 8 seconden voorsprong op Geert Goddeeris, een bekende naam binnen het Oost-Vlaamse loopcircuit.

En dan was er nog Alex die startte in de duathlon van Elsegem. Met een geschatte eindplaats rond de 30e om meer dan 100 deelnemers was hij best tevreden. Op naar de SP of recreatieven in Kortrijk.

10:02 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-07

succesvolle tdw-dag in hollain-antoing

Afgelopen zaterdag was er dus het BK duathlon en de Jeugdcup triathlon in Antoing. Dat we er met TDW goed vertegenwoordigd waren, zie je op bijgaande foto. Onze clubgenoot Koen Maris stak er met kop en schouder bovenuit en haalde met overmacht de Belgische titel binnen. Dirk haalde zijn plaats in de top 10, en Benny zat er heel dicht bij. Het wedstrijdverhaal kan je lezen op de blog van Dirk. Ook Pieter, Bart en Alex waren er bij en zorgden ervoor dat onze clubkleuren regelmatig te zien waren.

Onze meest enthousiaste duatleet was er ook bij : Riken. Door de leeftijdsbeperking mag hij nog niet deelnemen aan de jeugd C-wedstrijden, maar zaterdag kon hij al eens proeven van het echte wedstrijdgevoel in de Powerkid. In een spannende wedstrijd werd hij knap 2e. Net als zijn zus kon hij met een beker naar huis. Dat belooft voor de toekomst.

Voor het duathlonprogramma deden Elise en Matthias hun wedstrijd in de Jeugdcup triathlon. Voor Matthias was het zijn eerste deelname. Hij kon van heel dicht vaststellen dat er bij de jeugdA en juniors zware jongens bij zitten die heel, heel hard kunnen fietsen. Hij eindigde met een sterk loopnummer zijn eerste wedstrijd, en is nu klaar voor het BK volgende week. Ook Elise zette een mooie prestatie neer. Na het zwemmen waren de kaarten eigenlijk al geschud. Met een sterk fietsnummer kon ze wel naderen, maar de posities veranderden niet. Ook in het lopen kon ze nog wat naderen, maar de toppers bleven buiten schot. Voldoende rust voor een verder herstel en de 2e seizoenshelft kan nog aardige verrassingen opleveren. Op naar het BK in Meerhout volgende zondag. 

12:03 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-05-07

Avontuur van Jurgen in Kruiningen

Een erg winderige triathlon in kruiningen was het, wel bleef het droog, uitgezonderd voor de halve afstand in de ochtend tot net voor de start van de OD-afstand (1500-40-10) waar ik en Davy van start gingen. Over de 3 wedstrijdafstanden verspreid waren maar liefst 90 atleten uit België ingeschreven!
Om 11u20 gingen wij van start, met ruim 80-85 man het 50m buitenzwembad in. Het verliep vooral in het begin niet vlot, een zeer troebel zicht en toch
wel koud water! Daardoor veel foutjes, keerpunt etc. Het was veel voorbij steken met tegenliggers in de weg verder zwom ik volledig eigen tempo.
Kon naar mijn mening sneller...
2rondes fietsen, niet-stayer, was best lastig, maar ging vrij vlot, tot ik
opeens "pssssst" hoorde. Het vervolg was een wandeling van een minuutje of 18 ongeveer, vervolgens passeerde een diepgelovig man me, en die zo tegen mij "heyhey moet je een bandje en pomp hebben,...,we moeten elkaar helpen, het staat in de bijbel!" Kon me nog net recht houden, maar was er blij mee, tof van die kerel! Ik verwisselde de band en verwijderde een scherp stuk glas eruit, op een halfvolle band en met pomp en lepels in de rechterhand reed ik de
resterende 8km van de 40 tot de wisselzone gewoon uit.
Rustig gewisseld, toch maar de loopschoentjes aangedaan en aan't lopen
gegaan, zat toen 62e positie. Ben nog 10 plaatsen naar voor kunnen schuiven, werd dus 52e.(2u34'37") (Zonder deze lekke band schat ik volgens doortrekking van mijn fietsgemiddelde, een eindplek tussen de 15 en 20 er in zat.) Toch wens ik het zwemmen en zeker het lopen een stuk sneller! Davy eindigde met een 68e plek (2u46'58").
Ook bedankt aan onze plaatselijke coach, even denken,...Frank Vogels!

 

Tot zover het verhaal van Jurgen, zie ook reactie op een vroeger bericht. Via 'Reageer' kunnen jullie ook een wedstrijdverhaal doorgeven.

09:28 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-05-07

Clubkampioenschap triatlon op 15 juli ?

Op 15 juli richt het No Limit Team voor de eerste maal een triatlon-evenement in in Oudenaarde. Het programma is al te zien op www.nlt.be en klikken onder 'Organisaties', 'Triatlon 15 juli' en 'Programma'. Er is echt voor elk lid wat gepast te vinden : kidstriatlon, just4fun voor wie nog niet de echte competitie wil aangaan maar wel al eens wil testen, trio voor combinaties van zwemmers-fietsers-lopers, 1/8 voor de triatleten (zelfs voor de lange afstanders : ideaal tussen Brasschaat en Antwerpen/Eupen), en bovendien nationale jeugdcup voor de jeugdreeksen C-B-A-junioren (aangevuld met internationale junioren).

Allen even de vakantiekalender nemen dus, en proberen die dag samen in Oudenaarde te zijn om er een clubevenement van te maken ?

09:43 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-05-07

Koen Maris wint in Bastendorf

Het was een schitterend weertje daar in Luxemburg, stralende zon en bijna 25 °C. Het was dan ook presteren geblazen in een sterk bezette SP Duatlon. Zoals te verwachten trokken de korte afstand-specialisten gelijk alle registers open. Maar Koen volgde gezwind, en kon mee met het kopgroepje wisselen. Met het fietsen zette hij dan orde op zaken, en gaf de leiding niet meer af. Sterk staaltje van onze topper ! Ook Dirk Verleyen presteerde schitterend, hij volgde voortdurend net na de kop, en door naar het einde toe (zoals gewoonlijk...) steeds sterker te worden, haalde hij een prachtige top-10 plaats binnen.

 

Ook de jeugd was er bij. Bij Jeugd B reden Michael en Michiel een verdienstelijke wedstrijd en eindigden resp. 8e en 11e. Bij Jeugd A heeft Elise weer eens op al haar doorzettingsvermogen beroep moeten doen. Bij de fiets-start werd het letterlijk zwart voor de ogen, maar opgeven kon niet. Uiteindelijk liep ze nog een uitstekende looptijd en eindigde 9e. Alweer een dikke proficiat voor alle jeugdatleten ! Afspraak binnen 14 dagen voor de start van de jeugdtriatlons.

21:34 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |