30-05-07

Brussel, Ardennen, St Laureins, Meerhout,Gentbrugge ... en Elsegem !

We waren met TDW weer heel actief het afgelopen weekend.

Simon en Eline hebben de 20 km van Brussel gelopen. Een mooie prestatie, want ze hadden nog nooit meer dan 15 km aan één stuk gelopen.

Pieter heeft deelgenomen aan de Ardennes Trophy, een 90 km lange mountainbikewedstrijd in de Ardennen. Het parcours met 3000 hoogtemeters en liters slijk was loodzwaar. Met een startplaats 610 (tussen 600 en 800e plaats) in het derde vak zat er geen mooie uitslag in. De eerste helft van de wedstrijd was het constant inhalen geblazen. Uiteindelijk strandde hij na 4u 45minuten op een 65e plaats. Pieter : "Vooral het feit dat ik de laatste 20e km nog eens extra op het gaspedaal kon duwen stemde me tevreden. De uithouding staat bijna op punt. Volgende week zondag eindig ik mijn ‘uithoudings’-voorbereiding met de ‘klimmarathon’ van La Roche, 42,195 lastige kilometers door de Ardennen. Ik hoop op een plaats bij de eerste 10."

 Jo Van Den Berghe werd 60e in de triatlon van Sint-Laureins. Opmerkelijk is dat Jo tijdens de laatste loopproef een 28e tijd neerzette en aldus nog meer dan 40 plaatsen kon goedmaken. Alain Limpens behaalde na een periode van inactiviteit een knappe 132e plaats.

In Meerhout was de jeugd aan de slag in het BK. Doordat Matthias en Elise elk om beurten iets in de auto lieten liggen, heb ik de jeugd B-wedstrijd van Michiel gemist. Aan de uitslag te zien, heeft hij traditioneel flink doorgebeten om zijn achterstand na het zwemmen in te halen en met een sterk loopnummer af te sluiten. Proficiat in elk geval. Voor de jeugd A waren Matthias, Elise en Stephanie aan de start. Matthias toonde in elk geval al flinke progressie tegenover vorige week en sloot met een sterk loopnummer een mooie wedstrijd af. Ook Stephanie liep sterk, en eindigde haar wedstrijd op een verdienstelijke wijze. Gediplomeerd pechvogel Elise moest noodgedwongen opgeven bij het begin van het lopen (verrokken ligamenten). Doodjammer, want de top-5 zat er zeker in. In elk geval toonden ze allen een flink staaltje doorzettingsvermogen. Ook voor hen een dikke proficiat.

Jurgen startte in de SP, maar had om een onverklaarbare reden een echte off-day. Bij de start van het fietsen werd al duidelijk dat hij geen kracht in de benen had, en het draaide nooit echt lekker. Uiteindelijk heeft hij afgestapt met de hoop het volgende week in l'eau d'heure beter te doen. Alvast nu al veel succes toegewenst daar.

In Gentbrugge won Dirk de stroppenloop in Gentbrugge. Aan de finish had hij 8 seconden voorsprong op Geert Goddeeris, een bekende naam binnen het Oost-Vlaamse loopcircuit.

En dan was er nog Alex die startte in de duathlon van Elsegem. Met een geschatte eindplaats rond de 30e om meer dan 100 deelnemers was hij best tevreden. Op naar de SP of recreatieven in Kortrijk.

10:02 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.