30-04-07

TDW laat zich zien in Ruddervoorde

Het voorbije weekend was het hoogdag voor de duatlonliefhebbers met de wedstrijd in Ruddervoorde. Met TDW slagen we erin in het jeugdcupcircuit te starten in elke jeugdreeks, en voor ons eerste jaar is dat op zich al een succes, met dank aan al onze jeugdatleten en trainers. In Jeugd C was onze Dieter alweer outstanding. In het fietsen bouwde hij een comfortabele voorsprong op en haalde zo zijn 2e winst in het jeugdcupcircuit binnen. Bij jeugd B verdedigden Michael en Michiel zeer verdienstelijk onze kleuren. Michael blijft met regelmaat goed presteren in zijn eerste competitie-wedstrijden, en Michiel toonde al zijn karakter om zijn pijn te verbijten bij de start van het 2e lopen. Bij Jeugd A was Elise van de partij. Na een rustige (..) loopstart zette ze de fietsturbo op, en reed met de beste fietstijd gelijk naar de koppositie. De topdrie startte samen het laatste looponderdeel, en Elise haalde een zeer verdienstelijke 2e plaats.

Daarna gingen de seniors en beloften aan de slag. Met Benny, Dirk, Roel, Pieter en Alex was de blauw-zwart-oranje gilde van TDW zowel kwalitatief als kwantitatief goed vertegenwoordigd. Al bij het eerste lopen waren de krachtverhoudingen duidelijk : Benny en Dirk nestelden zich in de top tien, op korte afstand gevolgd door Roel, met daarachter Pieter en dan Alex netjes in het peloton. De latere winnaar Mike Dewilde fietste als een z... en nam een onoverbrugbare voorsprong. Ondertussen schoven Benny en Dirk nog enkele plaatsen naar voor om bij het laatste looponderdeel toe te slaan. Met een 2e en 4e plaats voegen ze weer een verdienstelijke ereplaats aan hun palmares toe. Na hen haalde Roel een mooie 15e plaats en werd 4e in de beloften-categorie.Pieter eindigde rond de 25e plaats, en Alex finishte met de middengroep.

Het was dus een mooie TDW-dag met elke starter verdienstelijk over de eindmeet en een aangename duatlondag met schitterend sport- en supporterweer. En nu op naar volgend weekend voor de jeugdcup- en SP-duatlon in Bastendorf.

09:41 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-04-07

TDWer ROEL wint studentenduatlon

Burgerlijk ingenieurs en duatlon, je zou de twee niet onmiddellijk met elkaar in verband brengen, en toch ... Al verschillende jaren organiseert de studentenverening van de ingenieurs, het VTK, een tri/duatlon. Dit jaar zegevierde onze Roel voor de vierde opeenvolgende maal aan de Gentse watersportbaan.

Ook Charlotte, zus van Elise, was er en deed er haar jaarlijkse duatlon, kwestie van de familiehobby eer aan te doen.

22:35 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Mooie prestaties van het voorbije weekend :Horst,Lebbeke,Avelgem

TDW was zoals aangekondigd op verschillende plaatsen aktief.

In Horst NL haalde Koen Maris een schitterende 4e plaats op het WK (!) Powerman. Zoals hijzelf schrijft op zijn website strandde hij op slechts 7 seconden van het podium, en zelfs 17 seconden van de 2e plaats. Je kunt meer lezen via de link op deze pagina. In dezelfde wedstrijd streden Bart Pauwels en Roel De Smet, en ook zij haalden een zeer mooie uitslag, resp. 9e en 4e in hun age group.

Dichter bij huis waren Hans, Elise en Joris aan de slag. In Lebbeke deed Joris zijn debuut, met een 2e zwemtijd en een 41e plaats overall. Schitterend debuut in een sterk bezette wedstrijd. Elise klopte de vader en was dus zeker tevreden met een goede prestatie.

In de zwemloop van Avelgem waren onze dames vertegenwoordigd. Karlien Claus haalde de 2e plaats in de 10-11j en ook Stephanie hield er de TDW-eer hoog.

Dirk en Matthias waren ook nog aktief in verschillende loopwedstrijden. Zie link en reactie.

Op naar volgend weekend !

14:03 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-04-07

Verdienstelijke jeugd in Brasschaat

Met zomerse temperaturen startte vandaag het Nationale Jeugdcupcircuit Duatlon in Brasschaat, in een prachtige wedstrijdomgeving op het militair domein. TDW was in alle categorieën Jeugd C-B-A vertegenwoordigd, en al onze jeugdatleten presteerden een verdienstelijke wedstrijd.

De eerste wedstrijd bij Jeugd C was meteen raak. Dieter Claus stak met kop en schouders boven de tegenstand en won oververdiend.

Bij Jeugd B moesten Michael en Michiel de kopgroep laten gaan bij de eerste loopproef, maar volgden op korte afstand. De posities veranderden niet meer tijdens het fietsen en afsluitende loopproef. Michael haalde er nog een mooie eindsprint uit, en had bijna nog een plaatsje opgeschoven.

De meisjes bij Jeugd A, Elise en Stephanie, hadden een moeilijke maar verdienstelijke wedstrijd. Bij de eerste loopproef moesten ze de groep laten lopen, en ze konden die niet meer terugpikken bij het fietsen en afsluitend lopen. Toch streden ze moedig verder, en rekenen op volgende keer beter.

22:40 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-04-07

Benny Coopmans in TNF Challenge

Benny Coopmans verdedigt clubkleuren met verve tijdens TNFchallenge

Benny Coopmans heeft op paasmaandag zijn schitterende conditie geëtaleerd tijdens de North Face Challenge in Brasschaat. Deze wedstrijd bestaat uit een mountainbikewedstrijd over 26 km tijdens de voormiddag en een veldloop van 15 km in de namiddag.

In het eerste onderdeel, de mountainbikerace maakte Benny een grote fout door achteraan het ‘starterspak’ post te vatten. Op het snelle parcours met bochtige en smalle weggetjes was het immers niet evident om vanaf pakweg de 150e plaats naar voren te rijden. Niettemin slaagde Coopmans erin om zich nog naar een mooie 24e plaats te wroeten.

Bij de loopwedstrijd koos Benny Coopmans voor een behouden start. Dat was blijkbaar de juiste keuze want na halfweg wedstrijd was Benny opgeschoven naar de 2 plaats. Tijdens de laatste kilometers kon er nog een tandje bij en wist zo zijn plaats veilig te stellen en zelfs te naderen op de leider Bart Aernouts, Belgisch kampioen duatlon nota béné.

In de eindstand werd Benny Coopmans 6e, maar hij won wel de wedstrijd in de categorie masters en mocht zodoende toch het podium op. Een mooie prestatie en mits een betere start tijdens de mountainbike-wedstrijd zat er wellicht nog veel meer in! We hebben het laatste van Benny Coopmans nog niet gezien!

16:34 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-07

Trainingen in Wetteren voor deze week

BERICHT VAN PIETER : Hoi tri -en duatleten
 
Ter info nog even onze groepstrainingen te Wetteren voor deze week op een rijtje:
di 10.04.2007: looptraining (warande om 19.30u): duurtraining met tempoblokjes van 5 minuten
do 12.04.2007: looptraining (warande om 19.00u): 1 uur duurloop met 3 korte versnellingen. voor de -16j 30 minuten duurloop met 3 versnellingen
zat 14.04.2007: fietstraining (warande om 9.00u):
- voor -16j: 1,5 u fietsen,
- voor de anderen: 4 u fietsen op vlak tot lichtgolvend parcours.
De -16 rijden eerst een lus van 1,5u met de rest mee. Alles aan een rustig tempo!! Niet de snelheid, maar wel de duur van de training is van belang!
ik laat later deze week nog iets weten ivm de zwemtraining op zaterdag. door de paasvakantie is het zwembad misschien gesloten. Wellicht niet, maar ik laat nog iets weten!

22:30 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-04-07

TDW laat zich zien in geluwe

Hoi,

Ik zal wat meer weekends afwezig blijven, de tdw-resultaten zijn dan blijkbaar opperbest.

Naast een demonstratie van Koen, waren er de topplaatsen van Benny (2e) en Dirk (4e), en ook de knappe prestaties van Bart (35) en Alex (49). Zoals je al op de blog kon lezen had Roel jammer genoeg een slechte dag, maar dat overkomt de allerbesten.

Ik ben even op fotojacht geweest en de TDW oogst is niet slecht (op de Geluwe website (www.duatlongeluwe.tk) onder de toets Recreatieve).

Om technische redenen staan er nog geen op deze blog, maar hopelijk komt dat wel.

Ook onze jeugdatleten presteerden puik : Michael Apers en Michiel De Wilde werden resp. 2e en 5e in hun leeftijdscategorie in de Promo-wedstrijd.

Volgende afspraak is op zondag 15 april met de jeugdduatlon in Brasschaat, daarna is er op 22 april de duatlon in Horst NL, en de triatlon in Lebbeke. We zullen er telkens zijn !

23:43 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |