13-04-07

Benny Coopmans in TNF Challenge

Benny Coopmans verdedigt clubkleuren met verve tijdens TNFchallenge

Benny Coopmans heeft op paasmaandag zijn schitterende conditie geëtaleerd tijdens de North Face Challenge in Brasschaat. Deze wedstrijd bestaat uit een mountainbikewedstrijd over 26 km tijdens de voormiddag en een veldloop van 15 km in de namiddag.

In het eerste onderdeel, de mountainbikerace maakte Benny een grote fout door achteraan het ‘starterspak’ post te vatten. Op het snelle parcours met bochtige en smalle weggetjes was het immers niet evident om vanaf pakweg de 150e plaats naar voren te rijden. Niettemin slaagde Coopmans erin om zich nog naar een mooie 24e plaats te wroeten.

Bij de loopwedstrijd koos Benny Coopmans voor een behouden start. Dat was blijkbaar de juiste keuze want na halfweg wedstrijd was Benny opgeschoven naar de 2 plaats. Tijdens de laatste kilometers kon er nog een tandje bij en wist zo zijn plaats veilig te stellen en zelfs te naderen op de leider Bart Aernouts, Belgisch kampioen duatlon nota béné.

In de eindstand werd Benny Coopmans 6e, maar hij won wel de wedstrijd in de categorie masters en mocht zodoende toch het podium op. Een mooie prestatie en mits een betere start tijdens de mountainbike-wedstrijd zat er wellicht nog veel meer in! We hebben het laatste van Benny Coopmans nog niet gezien!

16:34 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.