24-03-07

du- en tratlon oostende

De TDW-ers waren duidelijk aanwezig in Oostende ! De bekende namen scoorden al direct goed : Koen Maris 3e, Dirk Verleyen 5e en Roel De Smet 11e (2e in cat. -23). Ook Alex Mertens was van de partij voor zijn eerste duatlon !

In de triathlon haalde Davy een meer dan verdienstelijke 2e plaats in de categorie -23.

 

Lees meer op de blog van Dirk en ook hieronder het verslag van Roel :

 

Voor de eerste keer dit seizoen stond ikaan de start van een duatlon. Met namen als Dereere, Coddens en Maris ging het vanzelfsprekend enorm snel van in het begin. Ikzelf hield me bij het eerste lopen op in een groep van ongeveer tien man om de 2,5 km tegen de wind al stayerend te overleven. Mijn eerste wissel was verschroeiend snel zodat ik na 100 meter uit de wissel nog niemand achter mij zag. Dus besloot ik om de gas volledig open te zetten in de hoop om voor het einde van de eerste 5 km meewind een groepje voor mij te kunnen pakken.  Pas juist voor het keerpunt kon ik aansluiten bij een viertal met oa teamgenoot Dirk. Even later raapten we Jochen Neyrinck nog op. We probeerden zo goed mogelijk rond te draaien maar echt snel kwamen we tot mijn grote spijt niet vooruit. Ik deed mijn aflossingsbeurten lang genoeg omdat ik wilde vermijden dat we ingehaald werden. Voor ons reed enkel nog het drietal Maris, Dereere en Coddens. De tweede wissel verliep veel minder vlot. Door mijn handschoenen geraakte ik niet snel genoeg in mijn loopschoenen en moest ik als laatste van de groep vertrekken. Ik kwam helaas nooit in mijn ritme. Na 2,5 km meewind was het weer tijd voor 2,5 km tegenwind. Ik wist dat ik op de hielen gezeten werd door een viertal die konden profiteren van het stayerprincipe. Helaas werd ik op een km voor de streep gegrepen en moest ik er twee laten voorgaan. Ik werd uiteindelijk elfde maar ben zeer tevreden over mijn wedstrijd. Het laatste lopen kan en zal nog veel verbeteren als ik de intensiteit van de trainingen een beetje opdrijf. Ik heb uiteraard veel zin om te starten in geluwe volgende week
 

19:51 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

berichten van deze week

Wie iets te melden heeft, kan dit ook steeds via een 'reactie' op dit bericht

12:06 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-03-07

OP 31 maart WISSELTRAINING : TIJDSTIP !!!

Nu al noteren in je agenda : op zaterdag 31 maart is er een koppeltraining voorzien. Specifieke aandacht voor de wissels lopen-fietsen fietsen-lopen.

START VAN DE TRAINING NA DE ZWEMTRAINING.

Voor diegenen die willen inschrijven voor Brugge, wordt er een kwartiertje tijd voorzien (op de pc bij alain ???).

Meebrengen : fiets, loopschoenen, helm, nummerriem, elastiekskes,.....

We maken ook van de gelegenheid gebruik voor een groepsfoto, kom dus massaal naar deze training  !!

22:24 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-03-07

succesvol weekend voor tdw

Voor de triatlonners is de kop eraf : het seizoen is gestart met De Haan, en wij waren er bij ! Met 4 deelnemers en Frank even actief aan de zijlijn. Van het zwemmen was alleen Dirk tevreden : als schoolslag-duatleet haalde hij een meer dan behoorlijke 9.50 op zijn 500 m. Ikzelf moet daarvoor al 2 jaar mijn crawl oefenen... Davy heeft ongetwijfeld 50 m te veel gezwommen en Elise vond dat ze veel sneller kon zwemmen, maar dat is dan voor de volgende keer.. Met goede moed vertrokken we enkele uren later met de fiets. Nu weten we wat een flinke zeebries betekent ! Op een parcours met voornamelijk zijwind, tegenwind in open veld en meewind tussen de huizen was het flink afzien. Hetzelfde windspel tijdens het lopen maakte er een zware wedstrijd van.

Na dik anderhalf uur waren we allemaal tevreden over de eindmeet gekomen. Dirk had zijn motor een beetje geforceerd in het eerste fietsstuk, maar kon na een rustiger tweede stuk de turbo opzetten in het lopen, en rukte zo op naar de verhoopte plaats in de top 30 (29). Voor mezelf en Davy is het pas deze zomer dat telt, en wij waren tevreden met een doorgedreven trainingsdag met een mooie wedstrijd. De jongste deelneemster Elise finishte knap als 10e dame, en is als enige in die categorie ook WINNAAR van de dames bij jeugd-A !!

 

Gisteren was ook Bart Pauwels bij de winnaars : hij haalde de 1e plaats in de stratenloop van Sas van Gent : over 16.6 km had hij 20" voorsprong op de 2e, met een deelnemersveld van 109. Dikke proficiat waard zeker !

 

Voor de TDW'ers die volgende week aan de start komen (tri- en duatlon Oostende, zwemloop Hofstade) is de toon alvast gezet.

 

 

 

 

21:19 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-07

aktieve tdw jeugd

Het voorbije weekend waren er twee van onze jongens aan de slag op het BK veldlopen. Matthias werd er 18e en Riken 6e in hun reeks. Het ziet er naar uit dat we nog dikwijls zullen kunnen schrijven over hun prestaties.

 

Volgend weekend start het triatlonseizoen, traditioneel bijna met de de veloopzwem in De Haan. Van onze jeugd komt Elise er aan de start, samen met Hans, Davy en Dirk. Het is voor allen een wedstrijd met konditietest als belangrijker doel boven eindresultaat. Toch zal TDW er opvallend aanwezig zijn !

22:56 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-07

TDW-jongeren aan de winst

Het voorbije weekend waren 2 van onze jongeren wel heel succesvol bezig. Matthias startte in zijn eerste wedstrijd, een zwemloop in Kapellen NL : 500 m zwemmen en 5 km lopen.

De zon was net op tijd van de partij voor een gepast wedstrijdweertje. Met een tijd van 6 min 21 bewees Matthias zijn zwemkunde. De wissel viel wat tegen, en ook de eerste loopmeters waren stroef, maar dat verbeterde dus duidelijk.

Met een eindtijd van 27.01 kaapte Matthias de winst binnen !

 

Riken is nu nog aktief in het veldcrosscircuit, en won daar de Parkveldloop in Machelen. Volgende week hoopt hij het veldcrosseizoen af te sluiten met een podiumplaats op het BK.

 

Een dikke proficiat aan onze beide jongens !

19:01 Gepost door Hans in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |